Događanja / Istaknuta

Od 25. do 27. studenoga

Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine

54. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 25. do 27. studenoga u Belom Manastiru u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film.

Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera.

Svečano otvorenje te program Revije počinje u petak, 25. studenoga u 19 sati, odvijat će se u Gradskom kinematografu Beli Manastir, a ulaz na sve projekcije je slobodan. Detaljan pregled programa revije dostupan je u katalogu i na službenoj stranici Revije.

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 147 filmova, a u program je uvršteno 7 igranih filmova, 12 dokumentarnih filmova, 12 eksperimentalnih filmova i 3 animirana filma. Selekcijsku komisiju ove godine činili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić.

Članovi stručnog ocjenjivačkog suda su direktor fotografije i redatelj Boris Poljak, filmski montažer Slaven Zečević te redatelj Simon Bogojević Narath.

Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 27. studenoga u Belom Manastiru, a moći će se pratiti i online.

Reviju podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Beli Manastir, Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira, Matica Hrvatska – ogranak Beli Manastir uz partnersku podršku Centra za kulturu Grada Belog Manastira.


Izdvojeno

Reci što misliš!