Događanja / Istaknuta

13. studenoga

Udruga Kreaktiva provodi besplatan projekt Osijek SOUP, pozvani svi zainteresirani

Udruga Kreaktiva provodi besplatan projekt Osijek SOUP, pozvani svi zainteresirani
Udruga Kreaktiva

Na događaju se prikupljaju dobrovoljne donacije koje se u punom iznosu dodjeljuju ideji za koju posjetitelji odluče da je najbolja

U nedjelju, 13. studenoga od 16 do 19 sati u Caffe Baru Peppermint, Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi projekt pod nazivom Osijek SOUP. Projekt financira Europska Unija kroz program Erasmus+ u iznosu od 16 144 eura.

Osijek SOUP prvi je događaj ovakve vrste na našem području. Prvi puta je održan 2010. godine u predgrađu Detroita kao večera koja promiče demokraciju i crowdfunding s ciljem unaprjeđenja života i umrežavanja stanovništva u malim lokalnim sredinama. Na događaju se prikupljaju dobrovoljne donacije koje se u punom iznosu dodjeljuju ideji za koju posjetitelji odluče da je najbolja. Do danas je održano preko 300 SOUP događaja diljem cijelog svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zašto SOUP - Juha? Što više začina stavimo u juhu ona je ukusnija i zanimljivija, zar ne? Upravo to žele postići organizatori događaja sa sudionicima svoje "juhe", želeći okupiti sve: i stare i mlade, i aktivne i pasivne, i doktore i zidare. Tako njihov događaj postaje jedna mala zajednica koja njeguje ideje iz svih područja društva.

„Osjećamo manjak inicijativa koje će pružiti priliku kreativnim ljudima da se izraze i zato smo se odlučili pokrenuti Osijek SOUP. Želimo stvoriti platformu koja će omogućiti ideatorima, umjetnicima i pokretačima promjena prostor za diskusiju i dijeljenje ideja", kažu iz Udruge.

Svatko može izložiti svoju ideju, projekt ili inicijativu na Osijek SOUP-u. Sve što je potrebno je ispuniti prijavnicu. Nakon izlaganja, uživa se u juhi i diskutira o idejama, a zatim izglasava najbolja ideja koja će osvojiti sav novac prikupljen na vratima. Sudjelovanje je potpuno besplatno, ali na ulazu se skupljaju dobrovoljne donacije koje idu za ideju s najviše glasova.

Osim ideja koje će se izlagati, tijekom svakog SOUP-a jedan će umjetnik dobiti priliku predstaviti svoju umjetnost.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!