Događanja / Istaknuta

3. studenoga

CroMSIC organizira panel: "My breast friend"

CroMSIC organizira panel:
PR

Dosadašnji paneli bavili su se poglavito dijagnostikom i liječenjem karcinoma dojke, a ove godine tema panela je "Od prevencije do liječenja"

Odbor za ljudska prava i mir te Odbor za javno zdravstvo iz Međunarodne udruge studenata medicine CroMSIC, četvrtu godinu za redom organiziraju interaktivni panel pod nazivom ‘’My breast friend’’ čija se tematika bavi karcinomom dojke.

Događaj će se održati u četvrtak, 3. studenog s početkom u 17 sati u Caffe baru Trica u Osijeku. Dosadašnji paneli bavili su se poglavito dijagnostikom i liječenjem karcinoma dojke, a ove godine tema panela je "Od prevencije do liječenja".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O tome će, svatko kroz svoje područje medicine, razgovarati gosti liječnici doc.prim.dr.sc. Sanda Anton, dr.med, doc.dr.sc. Ivan Erić, doc.dr.sc. Kristina Bojanić, dr.med, doc.dr.sc. Ilijan Tomaš, dr.med te doc.dr.sc. Vesna Bilić-Kirin, dr.med. Karcinom dojke najučestaliji je maligni tumor u žena, a godišnje u Republici Hrvatskoj oko 2500 žena dobije ovu dijagnozu stoga je vrlo važno prevenirati, odnosno educirati javnost, poglavito mlade žene, poticati obavljanje samopregleda dojki, redovite odlaske na ultrazvuk i mamografiju dojki.

Isto tako, događaj je namijenjen i svima koji su se tek susreli sa svojom novom dijagnozom karcinoma dojke te trebaju pomoć, savjet i informacije kako se boriti i kakav je tijek cijelog procesa kroz koji će proći. 
 


Izdvojeno

Reci što misliš!