Događanja / Istaknuta

13. studenoga

Biciklom tragom sjećanja

Biciklom tragom sjećanja
PR

Povodom obilježavanja godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara

Udruga zarekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ i ove godine organizira tradicionalnu vožnju biciklima od Osijeka do Vukovara, u nedjelju 13. studenog, a povodom obilježavanja godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane bicikliste da se pridruže ovoj humanitarnoj i memorijalnoj vožnji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kotizacija iznosi 20 kuna i uključuje:

- okrjepu u Klisi, napitak i voće

- svijeće koje će se paliti na Spomen-križu.

- domjenak u Studentskom domu „Leopold“

- kupnju više nagrada djeci osnovnih škola

- slatkiši za Udrugu „Vukovarske Iskrice“

Prosječna brzina vožnje je oko 20km/h, tijekom vožnje je planiran jedan kraći odmor u trajanju od 15 minuta u Klisi. Vozi seu pratnji policije i tehničkih vozila te je nužno poštivanje prometnih pravila.

PLAN PUTA:

- Okupljanje biciklista i uplata kotizacije su od 8,00 do 8,50h ispred Otos-a (Vukovarska cesta 1. Osijek), zatim slijedi zajedničko fotografiranje i polazak u 9,00h te stajanje za odmor u Klisi oko 9,50h uz okrjepu (napitak i voće).

- Dolazak u Vukovar planiran je oko 11,00 sati.

- Nakon paljenja svijeća kod Spomen križa vožnja se nastavlja do Studentskog doma „Leopold“ gdje će se održati domjenak i kratak prigodni program uz podjelu nagrada djeci osnovnih škola koja su sudjelovala u natječaju s pjesmama na temu Vukovara.

- Planirano zadržavanje je do 13,00h nakon čega slijedi vožnja do Memorijalne bolnice Dr. Juraj Njavro, obilazak uz stručnog vodiča i još jedno zajedničko fotografiranje.

VAŽNO!
Povratak i prijevoz u Osijek mogu biti organiziraniuz prethodnu najavu u komentaru na Facebook događaju nekoliko dana prije vožnje. Sudjelovanje u vožnji je na vlastitu odgovornost, a maloljetne osobe mogu sudjelovati samo u pratnji roditelja.

Facebook događaj.

Vožnja se održava u suradnji s Lionsclub-om Vukovar, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Bike Shop "Ljubas", Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara te sponzorima Gradski savez za rekreaciju "Sport za sve", Otos, Vindija, Hell, Horticentar Adria, Kanaan, NCLC Kuna Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!