Događanja / Istaknuta

23. listopada

Koncertom Hrvatskog komornog orkestra započinje nova sezona koncertnog ciklusa grada!

Koncertom Hrvatskog komornog orkestra započinje nova sezona koncertnog ciklusa grada!
PR

Hrvatski komorni orkestar na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni djeluje od 1988.

Koncertni ciklus grada u nedjelju, 23.10. započinje svoju novu koncertnu sezonu! Svečano otvorenje održat će se u nedjelju, 23. listopada u 20.00 sati koncertom Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Valentina Egela.

Uz potporu grada Osijeka, i ove je sezone ulaz na sve koncerte u sklopu Ciklusa slobodan za sve posjetitelje željne vrhunskih koncerata klasične glazbe u našem gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncertni ciklus grada od nedjelje, 23.10. ulazi u svoju novu, 11. po redu koncertnu sezonu 2022./2023.

Nakon uspješnih koncerata Lovre Pogorelića, Martine Filjak i Monike Leskovar, Acoustic projecta, Mije Pečnik, Mateja Meštrovića…u prošloj sezoni, i u ovoj će predstaviti neka dobro poznata imena domaće klasičarske glazbene scene, ali i renomirane soliste, orkestre i komorne ansamble koje još nismo imali prilike ugostiti u Osijeku. Izvedba Rahmanjinovljeve Sonate za violončelo i klavir jednog od najperspektivnijih hrvatskih violončelista trenutno - Vida Veljaka, klavirski recital posvećen Dori Pejačević u izvedbi osječke pijanistice s nizozemskom adresom Biljane Urban, gostovanje Splitskih virtuoza, nastup Panonske filharmonije, međunarodni zvuk udaraljkaških instrumenata u izvedbi Percussion cluba ili poznata Beethovenova Mjesečeva Sonata u izvedbi sjajne pijanistice Lane Genc, najbolje najavljuju novu osječku koncertnu sezonu. Nastavlja se i ciklus Obiteljskih glazbenih matineja namijenjenih djeci i zajedničkim obiteljskim posjetima kulturnim ustanovama i kulturnim događanjima, a neki od koncerata iz Ciklusa izvest će se i u Đakovu, Našicama, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu… kako bi se koncertni život i ljepota glazbe „prenijeli“ duž čitave Osječko-baranjske županije.

U nedjelju, 23. listopada s početkom u 20.00 sati Koncertni ciklus grada otvaramo u Kulturnom centru Osijek gostovanjem Hrvatskog komornog orkestra. Osamnaest glazbenika predvođenih dirigentom Valentinom Egelom, na osječkoj koncertnoj pozornici ponudit će „instrumentarij“ virtuoznosti i  koncertni repertoar na kojem će se naći djela Janačeka, Miletića i Čajkovskog.

Hrvatski komorni orkestar na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni djeluje od 1988., a u svojih 35 godina djelovanja ugostio je više od 600 solista i dirigenata, praizveo gotovo 100 djela hrvatskih skladatelja, snimio 6 nosača zvuka, ali i praizveo jednu operu („Jelka“, jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja Blagoja Berse). Orkestrom su ravnali eminentni dirigenti- od Milana Horvata, Berislava Klobučara i Igora Gjadrova do Tibora Boganyja, Vjekoslava Šuteja i Ivana Repušića.


Izdvojeno

Reci što misliš!