Događanja / Istaknuta

od 14. do 15. listopada

Kreće 7. Filmska RUNDA

Kreće 7. Filmska RUNDA
PR

Gosti na Filmskoj RUNDI nisu novost, ali novi dio revijskog programa je gostujući festival koji nudi internacionalne filmove

Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma, održava se u kinu Urania u Osijeku 14. i 15. listopada 2022.

Glavni dio programa RUNDE kreće u petak, u 20:30 sati Studentskom RUNDOM, a od 17:00 sati na rasporedu je popratni program Filmske RUNDE i to Cherry pop film festival i Prijemna RUNDA: ADU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gosti na Filmskoj RUNDI nisu novost, ali novi dio revijskog programa je gostujući festival koji nudi internacionalne filmove.

U petak, u 17 sati u maloj dvorani kina Urania, Matej Beluhan, pokretač Cherry Pop Film Festivala, predstavit će osječkoj publici probrane filmove koji u kontekstu audiovizualne umjetnosti promiču otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti.

Gledamo filmove “Tease” američke redateljice Neely Goniodsky, “Orange Peel” Isidore Vulić iz Srbije, film belgijskog redatelja Jérémyja van der Haegena “Stories Keep Me Awake at Night”, “Some Kind of Humanity” francuskog autora Rocka Brennera, film “Dustin” Naïle Guiguet također iz Francuske i danski film “I'll Be Your Kettle” Tobiasa Ruda.

Prijemna RUNDA: ADU prikazuje kreativna filmska ostvarenja autora koji su samostalno osmislili, snimili i montirali svoje radove i to u svrhu prijemnih ispita za studij režije i snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Od 18:30 sati u maloj dvorani kina Urania gledamo filmove “Jel ti frka kad ti priđem”, dokumentarni film s kojim je Sara Alavanić pristupila prijemnom ispitu, igrane filmove “Noćna šihta” Luke Stjepanovića, “Ja i moja prijateljica” Petra Vukičevića, “Kože” Sare Grgurić, “Bis Morgen” Ivana Sučića, dokumentarni film “208-333” Mie Mihaljević, te eksperimentalni film “Ljudonekakva” Eve Šustar.

Vrhunac večeri i već tradicionalna atrakcija petkom je Studentska RUNDA, koju čine filmska ostvarenja mladih nada hrvatskog kratkog filma. Studenti tragaju za novim filmskim mjestima – bio to prostor zimskog Ogulina, mračna šuma ili pak mjesta koja ne postoje, kao u slučaju Osječanke Josipe Henizelman i njenog eksperimentalnog filma “Mjesta koja ne postoje”.

Gledat ćemo i igrani film “Jesen našeg ljeta” Karla Voriha, “Tuđa posla” Andrije Tomića, animirani film “Stinky u mračnoj šumi” autorice Sunčane Brkulj i “Još malo do nove godine” Marka Bičanića.

S autorima koji će se pridružiti u kinu razgovarat će se, tradicionalno, između projekcija, a jednako tako, nakon prve večeri obilježene studentskim radovima i internacionalnim kratkišima, družiti i nakon izlaska iz kina.

Caffe galerija Grejp bit će domaćin kratkog i slatkog aftera prve večeri sedme Filmske RUNDE.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade "Kultura nova", grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!