Događanja / Istaknuta

10. listopada

Radionice Umijeća izrade baranjskih šokačkih vezova

Radionice Umijeća izrade baranjskih šokačkih vezova
PR

Polaznici će imati priliku upoznati se i naučiti tehniku izrade vezova brojem, vezova po pismu, bijelih vezova, plosnih vezova


U organizaciji Centra za kulturu grada Belog Manastira (Etnološkog centra baranjske baštine) diljem Baranje održavaju se radionice Umijeća izrade baranjskih šokačkih vezova. Projekt financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Ministarstvo je umijeće izrade baranjskih šokačkih vezova uvrstilo u nematerijalnu kulturnu baštinu 2021 godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga u nizu radionica (prva je održana 05. listopada u Gajiću) održava se 10. listopada 2022. godine od 09:00 do 12 :00 sati u Domu kulture u Branjin Vrhu. Voditeljica radionice je Jelica Mesar. Polaznici će imati priliku upoznati se i naučiti tehniku izrade vezova brojem, vezova po pismu, bijelih vezova, plosnih vezova, te apliciranje istog. Pozivaju se svi zainteresirani.

Pored Gajića, Brajin Vrha i Baranjskog Petrovog Sela, radionice će se održati i u Belom Manastiru. Osim radionica Eva Balatinac održat će predavanje na temu baranjskog šokačkog veza.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!