Događanja / Istaknuta

od 11. do 14. kolovoza

Novogradiško Glazbeno Ljeto donosi pregršt besplatnih koncerata

Novogradiško Glazbeno Ljeto donosi pregršt besplatnih koncerata
Facebook/Novogradiško Glazbeno Ljeto

NG Ljeto izraslo je u jednu od najvećih manifestacija u Hrvatskoj koja svake godine u Novu Gradišku dovede najveća imena regije

NG Ljeto 2022. održat će se od 11.8. do 14.8. 2022., a program su predstavili direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević, gradonačelnik Vinko Grgić i Bernard Kumić iz Agencije “MotionPlay”, prenosi Radiong.hr.

 

Kao i svake godine, tako i ove, osim dinamičnog i bogatog programa organizirani su i mnogi drugi festivalski sadržaji, jer je novogradiška ljetna manifestacija prepoznata kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja će trajati 4 dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

NG Ljeto izraslo je u jednu od najvećih manifestacija u Hrvatskoj koja svake godine u Novu Gradišku dovede najveća imena regije.

Tako će ove godine na najvećoj pozornici koju je Nova Gradiška vidjela nastupiti Dubioovza kolektiv, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Halid Bešlić i Zdravko Čolić.

“Ovaj događaj iziskuje veliku pripremu i organizaciju, puno će biti izmjena koje ćemo vam na vrijeme najaviti. Svi ovi veliki izvođači, mogu s pravom reći najveći u našoj regiji, su već stavili svoje nastupe u Novoj Gradiški na svoje kalendare događanja za iduću godinu, tako da bi bilo neobično da ih mi ne najavimo. To su sve razlozi zašto smo ovaj put održali najavu NG Ljeta puno ranije, a naravno i da naši posjetitelji i gosti mogu unaprijed si osloboditi te dane.

Osim glavnih izvođača, manifestaciju će pratiti niz popratnih sadržaja, a promijenit će se i lokacija na kojoj će se sve ovo održati, jer produkcija, nova pozornica i rasvjeta neće biti moguća na ovoj našoj maloj skromnoj pozornici, tako da i za taj dio imamo velike planove. Naravno da ovakve manifestacija pridonose i turizmu što je još jedna dobra stvar za Novu Gradišku.” – rekla je Dinka Matijević

“Svake godine pokušavamo biti bolji, prepoznali su to i izvođači, ali i svi posjetitelji i mislim da će ovo Ng Ljeto biti još jače i bolje. Ova manifestacija nosi i gospodarsku korist i od velikog je značaja za ugostitelje, male poduzetnike i poljoprivredna gospodarstva koja će prodavati svoje proizvode u postavljenim kućicama.

Ukoliko želite privući ljude morate im pružiti sadržaj, dobru gastronomiju i dobar ugođaj, a mislim da uz sve ono što organiziramo, od raznih događanja tijekom godine, manifestacije “Advent u našem gradu” do NG Ljeta i raznih ulaganja, upravo to pružamo.” – naveo je Vinko Grgić

“Ovakvu manifestaciju ne možete održati ako Grad nema sluha, a puno takvih primjeraka imamo u RH. Ovo je jedan od lijepih primjera gdje mala Nova Gradiška ima sluha da svojim stanovnicima, ali i svim posjetiteljima priredi nešto ovako veliko. Mnogi ljudi ne mogu otići negdje drugdje pogledati ovakve stvari, no upravo ovdje će te to moći.

Da bi ste privukli ovakve izvođače moraju se posložiti brojne stvari, od ozbiljnosti organizacije, velikog eventa, posjećenosti, odgovornosti kod organizacije i svega ostaloga i to je stavka koju smo mi ispunili u ovoj tradiciji, pogotovo u zadnjih nekoliko godina. Koliko ja znam ovo je jedini koncert prijavljen Dubioze kolektiv u Hrvatskoj za 2022. godinu to sve pokazuje koliko je ovo bilo teško dogovoriti, ali smo uspjeli i to nas veseli i ono važno za spomenuti ulaz je besplatan za sve.” – Bernard Kumić


Izdvojeno

Reci što misliš!