Događanja / Istaknuta

30. lipnja do 2. srpnja

Čuvari priča vode vas na Čudesno putovanje u GISKO

Čuvari priča vode vas na Čudesno putovanje u GISKO
Davor Javorovic/PIXSELL

Međunarodni festival slikovnice "Čuvari priča": Čudesno putovanje

Ljeto u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek već osmu godinu za redom započinje Čuvarima priča. Međunarodni festival slikovnice, trajat će od četvrtka 30. lipnja do 2. srpnja 2022. godine, a ovogodišnja tema mu je Čudesno putovanje. Uz Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek i Osječko ljeto kulture organizatori festivala su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum i Udruga Breza.

Bit će to tri dana ispunjena radionicama, izložbama, pričaonicama, predstavama i glazbenim programom. Željki Mezić, Tihani Ostreš, Margareti Peršić, Danieli Skoković i Draženu Jerabeku ove godine pridružuju se nova imena: Dubravka Kolanović, Vernesa Smolčić, Manuela Vladić Maštruko, Bruno Mezić, Janko Cicvarić, Christian Thomas,… Neke ćemo imate  prilike upoznati osobno, a neke kroz njihove radove. Većina programa održava se u prostorima Gradske i sveučilišna knjižnice Osijek, a izložba ilustracija i instalacija moći će se posjetiti u Kulturnom centru Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obrasci za prijavu za sudjelovanje u radionicama dostupni su online, putem mrežne stranice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!