Događanja / Istaknuta

od 24. do 26. lipnja

ReArt festival ponovno poziva na druženje

ReArt festival ponovno poziva na druženje

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem

Ovogodišnji ReArt festival 2022. će se održavati u vremenu od 24. do 26. lipnja u Osijeku, na Livadi ispred prostora udruge Slama (Tvrđa, Ulica Kamila Firingera 3), u organizaciji udruge REART.

Svake godine nova tema festivala diktira drugačiju programsku strukturu, a ovogodišnja jest „Knjiga o džungli“.

Na taj način, sve aktivnosti i programi iz područja likovnosti, kazališta i performansa, postavljanje izložbi i intervencije u javnom prostoru (izrada skulptura i instalacija), održavanje glazbeno-scenskih nastupa, te vođenje kreativnih radionica, edukacija i kreativnog sajma - bit će konceptualno vezana za samu temu festivala. Time se tematski prezentira problemska cjelina od značenja za razvoj zajednice i aktivira se inovativno iščitavanje prostora grada - kroz umjetničku prizmu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost.

Festival istovremeno na jedinstveni način promovira i obogaćuje turističku i gospodarsku ponudu urbane kulture povezivanjem umjetnika, obrtnika i kreativaca, te pružanjem raznolike ponude umjetničko-kreativnog stvaralaštva.

Na taj način, otvaraju se mogućnosti za sklapanje daljnjih suradnji i gostovanja, unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Cjelokupni program moguće je pronaći na Facebook stranici Udruge,


Izdvojeno

Reci što misliš!