Događanja / Istaknuta

24. i 25. lipnja

Dva dana košarkaškog spektakla na Trgu Ante Starčevića

Dva dana košarkaškog spektakla na Trgu Ante Starčevića
PR

PRO 3x3 Tour međunarodna je serija turnira u košarci 3x3, a po prvi puta natjecanje se održava i u Hrvatskoj

Dva dana košarkaškog spektakla očekuje Osječane na Trgu Ante Starčevića 24. i 25. lipnja. PRO 3x3 Tour nastavlja turneju Slavonijom i u posljednjoj stanici prije ljetne stanke posjetit će Grad na Dravi. Ranije u lipnju su održani turniri u Vukovaru i Vinkovcima, a prije toga turnir je održan u Dubrovniku, Šibeniku i Zadru. PRO 3x3 Tour međunarodna je serija turnira u košarci 3x3, a po prvi puta natjecanje se održava i u Hrvatskoj. Košarka 3x3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre.

Na Trgu Ante Starčevića jučer je službeno najavljen ovaj košarkaški spektakl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori turnira su udruga Energy Basket i Hrvatski Košarkaški Savez, a organizatori osječkog dijela natjecanja su Košarkaški savez grada Osijeka i grad Osijek.

„Sve odigrane turnire pratila je odlična atmosfera i fair-play. Publika je oduševljena natjecanjem i daje podršku kroz cijeli događaj, što daje posebnu dimenziju ovom natjecanju. Očekuju nas dva dana odlične ulične košarke. Koš će biti okrenut prema našoj konkatedrali, čime ćemo poslati najljepšu razglednicu iz Osijeka diljem Hrvatske. Postavit će se velika tribina s 250 sjedećih mjesta, a očekuju nas i dodatni sadržaji. Za naše najmlađe sugrađane pripremljena je Kids Zona, a u Urbanoj zoni ćemo nastojati spojiti elemente sporta i urbane kulture“ – izjavio je Ivan Matančić u ime organizacijskog odbora PRO 3x3 Toura Osijek.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako mu je drago da na turnir dolaze kvalitetne ekipe iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja.

„Košarka je u ovom gradu nekada bila na visokoj razini, a posljednjih godinu dana radimo sve kako bismo ju vratili na razinu gdje bi i trebala biti. U sklopu toga organiziramo i ovaj turnir. Drago mi je da ćemo u Osijeku imati priliku ugostiti PRO 3x3 Tour. Dio programa u subotu navečer održat će se u sklopu Osječke ljetne noći koja nudi program za sve naše sugrađane“.

Veljko Budimir, košarkaški 3x3 reprezentativac Hrvatske, istaknuo je kako je košarka 3x3 puno dinamičniji sport od klasične košarke 5 na 5. „Prema novim pravilima napadi su znatno kraći, što omogućava brzi protok igre i atraktivne poteze igrača. Imam iskustva u ovom sportu, jer sam svake godine nakon završetka profesionalnog dijela sezone sa svojim društvom igrao 3x3 na Srednjiki. Drago mi je da je sport zaživio i da je postao posebno popularan među mladima.“

Za kraj je pozvao sve građane da dođu gledati ovaj košarkaški spektakl u što većem broju, jer je sva dosadašnja natjecanja na kojima je sudjelovao pratila i odlična atmosfera.

Detaljnije informacije o natjecanju i rasporedu mečeva moguće je pronaći na društvenim mrežama Košarka Osijek:

Facebook: https://bit.ly/3n6hKL8

Instagram: https://bit.ly/3zT1ODJ


Izdvojeno

Reci što misliš!