Događanja / Istaknuta

29. svibnja

Prvi seminar za trenere Slavonije i Baranje u organizaciji RK Osijek

Prvi seminar za trenere Slavonije i Baranje u organizaciji RK Osijek
PR

Cilj seminara je okupljanje trenera iz regije, razmjena iskustva i stjecanje novih znanja

Rukometni klub Osijek u nedjelju, 29. svibnja 2022. u ŠD Zrinjevac organizira seminar za trenere iz Slavonije i Baranje.

Cilj seminara je okupljanje trenera iz regije, razmjena iskustva i stjecanje novih znanja. Na seminaru će predavači iz Slovenije i Hrvatske okupljenima pokušati približiti novu metodu treninga nazvanu Handball Evolution.

Handball Evolution indirektne su metode treninga osmišljene su tako da mladi igrači, polaznici škole rukometa, kroz integralno učenje rukometa samostalno otkriju rješenje metodskih problema koje pred njih postavljaju njihovi treneri.

Time je trening usmjeren na cjelovit razvoj mladih sportaša. Ovu revolucionarnu metodu predstavit će Aljaž Pavlić iz Slovenije, te Marija Papić iz Hrvatske koja će provoditi testiranje golmana/golmanica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Želja nam je pokrenuti godišnji seminar na kojem će se upoznati treneri iz Slavonije i Baranje i gdje će se moći družiti u neformalnijem okruženju.

Predavači na seminaru su licencirani stručnjaci koji su posvećeni odgoju djece u sportu i koji će predstaviti metode treninga jedinstvene u svijetu“ – istaknuo je Damir Eklić, trener Mini rukometa.

Dodao je kako je ovo prvi seminar ovakvog tipa u Hrvatskoj. Prvo predavanje će održati Robert Papić na temu razvoja kluba kroz vođenje djece od mlađih uzrasta do seniora.

Nakon kratke pauze, Marija Papić (EHF Master Coach) održat će testiranje golmana/golmanica prema Handball Evolution metodi, po cijeni od 100 kn. Testiranje je ograničeno na 25 golmana/golmanica.

Drugo predavanje na temu golmanskog fokusa održat će Aljaž Pavlić (EHF Master Coach) iz Slovenije. Sva predavanja bit će podijeljena na teorijski dio u trajanju od 45 minuta, te praktični dio pokazivanja treninga u trajanju od 45 minuta.

„Drugi cilj seminara nam je povezati rukometne klubove Slavonije i Baranje kako bi osnovali svojevrsni klaster, gdje bi klubovi zajedno nastupali prema dobavljačima u nabavi dresova, lopti i ostale opreme.

Takva suradnja bi svim klubovima išla u korist, jer bi kupovinom veće količine opreme postigli bolje uvjete kod dobavljača“ – istaknuo je Eklić za kraj.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!