Događanja / Istaknuta

23. lipnja

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u kinu Urania

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u kinu Urania
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Virtuozni gitaristi sa svjetski priznatim statusom jamče nezaboravne gitarske koncerte

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, udružit će snage pred osječkom publikom te je počastiti svojim već svjetskim poznatim izvedbama flamenca, rock-a, bluesa, jazz-a i etno glazbe u kombinaciji s tradicionalnom makedonskom glazbom 23. lipnja, u osječkom kinu Urania u 20 sati.

Jedni od najboljih gitarista ovog prostora nastupaju zajedno još od 1998. godine, kada su realizirali svoj prvi zajednički album pod nazivom „Kruševo“, a nakon toga je uslijedilo još nekoliko uspješnih projekata. Nakon toga, uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“, a virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.
Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Virtuozni gitaristi sa svjetski priznatim statusom jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje, pa svakako navratite i dobro se zabavite.

Cijena ulaznice: 190 kn
ULAZNICE JE POTREBNO UNAPRIJED REZERVIRATI:
031 205 501 - Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
031 205 507 - Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
[email protected]
[email protected]
inbox poruka u Kino Urania & Kinematografi Osijek

Ulaznica možete kupiti na blagajni kina Urania i preko sustava Eventim.hr.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!