Događanja / Istaknuta

od 27. do 29. prosinca

HNK Osijek: Tradicionalni Novogodišnji koncert

HNK Osijek: Tradicionalni Novogodišnji koncert
Davor Javorovic/PIXSELL

Novogodišnji koncerti bit će izvedeni 27., 28. i 29. prosinca u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

U srijedu, 22. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije povodom Novogodišnjeg koncerta.

Konferenciji su nazočili intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dražena Vrselja, ravnatelj Opere, Maestro Filip Pavišić te umjetnički i izvršni direktor Warminsko Mazurske filharmonije iz Olsztyna (Poljska), Maestro Piotr Sulkowski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novogodišnji koncerti bit će izvedeni 27., 28. i 29. prosinca u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. 27 i 28. prosinca će, na tragu dobre hrvatsko – poljske kulturne suradnje, koncertima ravnati gost iz Poljske, Maestro Piotr Sulkowski, dok će koncertom 29. prosinca ravnati Maestro Filip Pavišić. Koncert sastavljen od najljepših djela Lehara, Straussa, Kalmana i drugih, bit će izveden i pred valpovačkom publikom 23. prosinca te pred vinkovačkom publikom 30. prosinca.

„Dogodila se ova sjajna i obećavajuća suradnja. Obećavajuća kažem jer vjerujem da će se nastaviti i kroz naredne kazališne sezone“, rekao je Dražena Vrselja

Filip Pavišić je predstavio Maestra Sulkowskog i zaželio mu dobrodošlicu.

„Iako se čini da se u kratko vrijeme ne može obaviti velik posao, uz dobro pripremljen orkestar i soliste mogu se napraviti čuda, što je slučaj s ovom suradnjom. Vrlo sam sretan što sam u Osijeku i nestrpljivo očekujem koncerte.“ rekao je Piotr Sulkowski.


Izdvojeno

Reci što misliš!