Događanja / Istaknuta

3. prosinca

Osijek: Točka preokreta - maraton cjeloživotnog učenja

Osijek: Točka preokreta - maraton cjeloživotnog učenja

Predavanja će polaznicima pružiti informacije o specifičnoj problematici u zapošljavanju i/ili poslovanju

Točka preokreta – maraton cjeloživotnog učenja jednodnevna je neformalna konferencija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Osijek (Učilište), čiji su ciljevi polaznicima raznih dobnih skupina pružiti informacije o zapošljavanju i poslovanju u vlastitom i/ili planiranom području djelovanja, te ih motivirati i potaknuti na razmišljanje o idućim koracima za razvoj vlastite karijere. Konferencija će se održati u petak, 3. prosinca 2021. od 09:00 do 21:00 sati u prostoru Stare Pekare. Na konferenciji sudjeluju stručnjaci različitih poslovnih pozadina, a sadržava četiri glavne aktivnosti: predavanja, interaktivno predavanje, panel - diskusija i ljudska knjižnicu. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a informacije o prijavama će biti objavljene na stranicama Učilišta.

Predavanja će polaznicima pružiti informacije o specifičnoj problematici u zapošljavanju i/ili poslovanju. Ljudskom knjižnicom polaznici imaju priliku razgovarati sa stručnjacima različitih područja "u četiri oka" i time dobiti izravno informacije i savjete o području koje ih zanima. Cilj panel-rasprave „Budućnost kreativne i kulturne industrije“ je potaknuti razgovor o mogućnostima i prilikama kreativne i kulturne industrije, te njihovom utjecaju i važnosti na gospodarski razvoj Grada Osijeka i RH.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom konferencijom pokriveno je nekoliko različitih ciljanih skupina uz nadu da će svi imati priliku dobiti jednu novu perspektivu, elan i ideju kako se zadržati u gradu, doprinositi, razvijati se i biti dionik izgradnje boljeg i zadovoljnijeg društva.

Program konferencije:

09:00 - 09:30 Svečano otvorenje konferencije
09:30 - 10:15 Predavanje: Mogućnosti zapošljavanja mladih na području grada Osijeka, Jasenka Crnković, Igor Medić
10:30 - 11:15 Predavanje: Zapošljavanje umirovljenika, Bahrija Lenz
11:30 - 12:15 Radionica: Poslovna društvena mreža LinkedIn, Boris Rauš
12:30 - 13:15 Predavanje: Budućnost strukovnih zanimanja s naglaskom na RCK ugostiteljsko – turističke škole, Dorotea Telarović
13:30 - 14:15 Predavanje: Kako izgraditi posao od nule?, Ivan Grgić
14:30 - 15:15 Predavanje: Izazovi otvaranja i upravljanja OPG-om, Stipe Dumančić
15:30 - 16:15 Predavanje: Projektno zapošljavanje kao prvi izbor, Kornelija Mlinarević
16:30 - 18:00 Panel diskusija: Budućnost kreativne i kulturne industrije (moderator: Marin Seleš, panelisti: Ivan Kristijan Majić, Igor Mavrin, Kornelija Mlinarević, Jerko Glavaš i Dražen Alerić)
18:30 - 19:15 Ljudska knjižnica – posudi stručnjaka 1 na 1. Ljudi – knjige: Anea Mihaljević, Ena Vladika, Ivana Šimleša – Vondrak, Marija Završki, Nataša Brocić i Tomislav Medved
19:45 - 20:30 Predavanje: Karijera izvan struke, Igor Dačić, Maja Diklić Dačić20:45 - 21:00 Svečano zatvaranje konferencije

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti prijavom na e-mail: [email protected] ili poruku u inbox FB stranice. Sudjelovanje je besplatno uz predočenje EU covid digitalne putovnice. Broj sudionika je ograničen, ali je za panel raspravu osiguran i prijenos uživo koji će ići putem FB stranice Pučkog otvorenog učilišta Osijek. 


Izdvojeno

Reci što misliš!