Događanja / Istaknuta

22. studenog

DOKKICA - Jedinstven Program za buduće roditelje i roditelje djece predškolske dobi

DOKKICA - Jedinstven Program za buduće roditelje i roditelje djece predškolske dobi

Program je za polaznike besplatan te obuhvaća 10 online predavanja i 5 grupnih radionica podrške

Roditeljionica je program koji su kreirali stručnjaci s područja psihologije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, farmacije, nutricionizma i fizioterapije te time nudi sveobuhvatan pogled na teme poput roditeljstva, odgoja, rasta i razvoja. Predavanja će održati stručnjakinje Doroteja Blagus, Andrea Žulj Jurišić, Maja Biškić, Lea Horvat i Nikoleta Špoljarić.

Cilj je Programa informirati roditelje o važnosti ranog razvojnog perioda djece te o mogućnostima poticanja i pravilnog stimuliranja djetetovog razvoja kroz teme koje govore o razvoju mozga, prehrani, emocionalnom i govorno-jezičnom razvoju, razvoju igre i sl. Istovremeno težimo osnažiti svakog roditelja, odnosno osvijestiti važnost vlastitog dobrostanja i zdravlja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program obuhvaća teme o partnerskim odnosima, utjecaju članova šire obitelji na odgoj kao i o dinamici suvremene obitelji.

“S namjerom kreiranja prostora podrške za roditelje, na grupnim radionicama bavimo se integracijom svih usvojenih informacija u svakodnevni život i praksu dok naglasak stavljamo na emocionalno dobrostanje roditelja i njihovo zadovoljstvo.”, Doroteja Blagus, edukacijska rehabilitatorica.

Što budući roditelji mogu očekivati od ovog Programa?

Budući očevi i majke ovim će Programom dobiti dodatnu podršku u pripremi za roditeljstvo. Roditelji će dobiti osnovne informacije o dječjem razvoju, poticanju ranog dječjeg razvoja, razvojno prikladnim igrama za dijete, utjecaju novih tehnologija na rani razvoj te o prikladnim reakcijama u  kriznim i izazovnim situacijama. Budući roditelji bit će upoznati sa svim očekivanim promjenama koje se odnose na vlastito mentalno zdravlje, prehranu, partnerski odnos, kao i na proširenu obiteljsku zajednicu (utjecaj baka i djedova na odgoj). Informirat će se o važnosti aktivne uloge oca u obitelji i odgoju djeteta s ciljem osvještavanja da takav ravnopravni partnerski/ roditeljski odnos pozitivno utječe na razvoj djeteta, partnere i obitelj u cjelini. 

Što roditelji djece do 7. godina života mogu očekivati od ovog Programa?

Roditelji djece do 7. godine života kroz ovaj Program dobit će uvid u osnove dječjeg razvoja i poticanje istog te će se govoriti o važnim temama za roditelje male djece poput poželjne komunikacije, postavljanja granica, kaznama i nagradama u odgoju, važnosti i načinu provođenja slobodnog vremena, utjecaju novih tehnologija na razvoj te očekivanim psihološkim i socio-emocionalnim promjenama kod djece. Roditelje će se upoznati s različitim roditeljskim stilovima te pozitivnim i negativnim aspektima odabranog stila. 

Grupe podrške 

Grupe podrške roditeljima omogućuju međusobno povezivanje i dijeljenje iskustava. Zbog važnosti brige za mentalno zdravlje mladih roditelja, pogotovo rodilja, na grupama podrške kroz praktične vježbe polaznike se upoznaje s alatima za lakše nošenje sa stresnim i izazovnim životnim situacijama te će naglasak biti na postizanju dobrostanja svakog roditelja.

“Program je za polaznike besplatan te obuhvaća 10 online predavanja i 5 grupnih radionica podrške koje provodimo u Dječjem kreativnom centru DOKKICA u Keršovanijevoj 4 u Osijeku. Prvo online predavanje održat ćemo u ponedjeljak, 22. studenog 2021.”, Andrea Žulj Jurišić, magistra psihologije.

Mjesta za sudjelovanje su ograničena, a prijaviti se možete putem online obrasca

Datume ciklusa i svih nadolazećih predavanja možete pronaći na Facebook profilu ili na Instagram stranici Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.

Program financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.


Izdvojeno

Reci što misliš!