Događanja / Istaknuta

13. studenog

Vrhunske pasminske mačke na reviji u Osijeku

Vrhunske pasminske mačke na reviji u Osijeku

Nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom, pomno su odabrane predstavnice i predstavnici mačaka koji stižu u Portanovu

Preko 40 vrhunskih pasminskih mačaka domaćih uzgajivača bit će prikazano na revijalnoj izložbi u subotu, 13. studenog, u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku. Za prvu izložbu u organizaciji u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom, pomno su odabrane predstavnice i predstavnici.

Primjerice, Bengalska mačka vrlo atraktivne snježne boje (eng. snow mink), koja je na Svjetskoj izložbi u Vicenzi prije 14 dana osvojila prestižnu titulu Best in Variety (BIV) dolazi iz uzgajivačnice Exotic Leopard iz Siska, u vlasništvu Marinka Babića. Orena se u Italiji natjecala u kategoriji mačića od 7 do 10 mjeseci, a prije Svjetske osvojila je i dvije međunarodne izložbe te ponijela Best in show, titulu najljepše mačke izložbe u svom starosnom razredu. Vrhunsku genetiku Orena je naslijedila od svojih predaka. Iz iste uzgajivačnice su njena majka Pantera, te baka Taska, najtrofejnija Bengalska mačka u Hrvatskoj, koja nosi titulu Supreme Championa nakon osvojenih 20 izložbi u najmanje šest europskih zemalja, uz to je čak 16 puta osvojila titulu BIV, a sedam puta Best in Show, odnosno proglašena je najljepšom mačkom međunarodne izložbe, te je bila i Nacionalni pobjednik 2018. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bengalska mačka nekoliko je godina hit u međunarodnoj felinologiji, a odlikuje ju jedinstveni izgled divlje mačke. Jedna je od najmlađih pasmina koja se pojavila pedesetih godina prošloga stoljeća u Sjedinjenim Državama. Nastala je križanjem Azijske leopard s domaćom mačkom, no također ima gene sijamske i burmanske mačke. Rezultat je nova vrsta s prekrasnim točkastim krznom, pasmina s izgledom leoparda ali s dražesnim i ljubaznim temperamentom domaće mačke. 


Izdvojeno

Reci što misliš!