Događanja / Istaknuta

18. rujna

DRIVE IN KULTURA #2 - filmovi i glazba na kotačima u Osijeku

DRIVE IN KULTURA #2 - filmovi i glazba na kotačima u Osijeku

Drive in kultura je filmski, izvedbeni i glazbeni festival pri kojem se sadržaj konzumira iz vlastitog automobila

Što kažete na filmove i glazbu pod vedrim nebom koje gledate s odabranim društvom i to iz udobnosti vašeg limenog ljubimca? Drive in kultura dolazi u Osijek 18. rujna na jedinstvenu i romantičnu lokaciju, na osječke Katakombe.

Drive in kultura je filmski, izvedbeni i glazbeni festival pri kojem se sadržaj konzumira iz vlastitog automobila, u vrlo retro – romantičnoj atmosferi. Nakon zagrebačke i pulske postaje, ove godine naša posljednja destinacija je Osijek!

Potresli su nas potresi, pogodila nas je pandemija, ali svjetlo na kraju tunela i dalje svijetli – 2 velika kino platna koja putuju po Hrvatskoj. Neka blinkaju žmigavci, nek se upale svi brisači i neka se s parkirališta ori „Potrubi za kulturu!“.
Start u 20.00 sati, a ulazak je moguć 30 minuta prije početka programa.

PROGRAM
Nakon filmskog zagrijavanja kratkometražnim filmom, slijedi dugometražni film, a zatim uživanje u glazbenom programu 

KAKO RAZGOVARATI S MAMOM | red. Dalija Dozet | HR | Igrani | 11' | 2020
Ponekad je za otvaranje teme bliskosti potrebno otići na drugi kraj svijeta. Ponekad je za film potrebno ne snimiti niti kadra. Ponekad se blizina pokuša otvoriti udaljenošću a njezina nemogućnost pokuša zakamuflirati pričom o avanturi. Ponekad mislim da govorim kineski. U ovom putopisnom eseju nastalom na vrhuncu epidemije i netom nakon potresa postavila sam si pitanje i mislila pronaći odgovor. Sada shvaćam da odgovor ne znam ili da on možda uopće ne postoji. Sada shvaćam, možda smo sličnije nego što mislim.

MURINA | red. Antoneta Alamat Kusijanović | HR, BR, US, SI | Igrani | 92' | 2021
Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

GLAZBENI PROGRAM: DJGK
Pokretač i rezident klupskog programa Igranka. U stalnoj potrazi za svježim zvukovima i bez striktnih žanrovskih ograničenja kao DJ, pa se stoga u njegovim setovima može čuti prilično širok spektar glazbe - uglavnom u rasponu između house i techno pravaca.

Uglancajte svoje ljubimce na četiri kotača za večernji izlazak, ponesite svoje osmijehe i dobro raspoloženje! Upalimo žmigavce, potrubimo za kulturu koja se nikad ne predaje! Dođite na Drive in kulturu i prepustite se osjećaju lakoće življenja uz vrhunske filmske i glazbene sadržaje!

Sve informacije o programu i ulaznicama pronađite na linku: www.driveinkultura.com
Partneri: Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i udruga Oksimoron

18.09.2021. s početkom u 20:00 sat (ulazak s automobila od 19.30h)
Katakombe (iza Krunske tvrđave), Osijek
auto +  2 filma +   glazba + poklon paket = 85 kuna
* jedna ulaznica vrijedi za više osoba u vozilu, a na ulazu dobivate i poklon paket.
Ulaznice dostupne online na www.driveinkultura.com i na prodajnim mjestima ulaznice.hr:
TISAKMEDIA PORTANOVA OSIJEK - Svilajska 3131a, Osijek
TISAKMEDIA OSIJEK II - Gacka 10, Osijek
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!