Događanja / Istaknuta

10. rujna

Poznati hrvatski znanstvenik i astronom Korado Korlević održava predavanje na otvorenom u Tvrđi

Poznati hrvatski znanstvenik i astronom Korado Korlević održava predavanje na otvorenom u Tvrđi
Marko Dimić/PIXSELL

Prema podacima na stranici Minor Planet Discoverers, 18. je najproduktivniji tragač za asteroidima svih vremena

Nakon skoro dvije godine Alumni Ekonomski fakultet u Osijeku organizira live event. U petak 10. rujna od 19.00 do 21.00 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi  organiziraju predavanje Koradea Korlevića na temu Transhuman agenda – posljednje stoljeće homo sapiensa.

Od 2001. godine, Korado Korlević se, u okviru Astronomskog društva Višnjan, bavi popularizacijom astronomije i edukacijom. Dovršenjem gradnje nove zvjezdarnice na Tićanu (3 km od Višnjana) i postavljanjem opreme za astronomska i geofizička mjerenja na novoj lokaciji, stječu se uvjeti za nastavak rada na mapiranju Sunčevog sustava i drugim znanstvenim aktivnostima. Korado Korlević je 2002. godine nagrađen je godišnjom nagradom Ivan Filipović za područje znanstvenog i stručnog rada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema podacima na stranici Minor Planet Discoverers, 18. je najproduktivniji tragač za asteroidima svih vremena.

Događaj je prvenstveno namijenjen članovima udruge Alumni EFOS i trenutnim studentima Ekonomskog fakulteta u Osijeku, zaposlenicima i studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ali i svim građanima grada Osijeka koje zanima ova tema, uz prijavu na link: https://forms.gle/b426B373HFRiz4Wk7

 


Izdvojeno

Reci što misliš!