Događanja / Istaknuta

31. srpnja

Druga ovogodišnja Osječka ljetna noć

Druga ovogodišnja Osječka ljetna noć
Ivica Benić/SiB.hr

Dugo i strpljivo čekanje se isplatilo te je Osijek ovog ljeta ponovno oživio i postao snažan magnet dobrih vibracija. Nakon niza vrlo uspješnih koncerata i manifestacija u lipnju i srpnju, dobre vibracije se nastavljaju, te Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka u subotu 31. srpnja 2021. organiziraju drugu Osječku ljetnu noć.

Vikend pred nama s dvije atraktivne manifestacije U gostima i Osječkom ljetnom noći zaokružit će urbane sadržaje u gradu tijekom srpnja i unijeti svježinu u ove tople sunčane dane.

PROGRAM:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SUBOTA

  • Šetalište kardinala Franje Šepera (Promenada)  - 20:00 do 23:00 h

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika i dodatni glazbeni sadržaj

Osječka ljetna noć kao nezaobilazni ljetni ulični događaj pozitivnih vibracija i ovaj će puta dodatno oživjeti osječku Promenadu ponudom lokalnih obrtnika koji će prirediti već prepoznatljive domaće i raznovrsne proizvode. Uz posebno odabrane glazbene zvuke DJ Brke koji glazbu pušta sa starih ploča, naši mlađi posjetitelji moći će uživati i u zabavnim radionicama za koje će se pobrinuti Kulturni centar Osijek i Udruga za rad s mladima Breza. Događaj pogledajte ovdje. Prijave na radionice moguće su putem ovog linka.

  • Sakuntala park, kino Europa i kino Urania – od 20:30 do 21:30 h

Turističke priče

U duhu interkulturne razmjene i povezivanja na lokalnoj i europskoj razini koju ovaj vikend donosi trodnevna manifestacija U gostima u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva i Kulturnog centra Osijek, ove Osječke ljetne noći osječki turistički vodiči predstavit će životne priče istaknutih pojedinaca iz osječke povijesti koji su upisali grad na europsku, ali i svjetsku kartu kulture i znanosti. Na tri lokacije pet vrsnih vodiča otkrit će znatiželjnim prolaznicima zanimljive pripovijetke o velikim ljudima našeg malog grada, ljudima širokih svjetonazora čije je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag u našim udžbenicima, na našim ekranima, ali i u našim srcima.

Pronađite ih kod Sakuntala parka, kina Europa i kina Urania, te zastanite i poslušajte zanimljivosti o nobelovcima, dvostrukom oskarovcu, glazbenoj legendi i poznatom meceni.

NEDJELJA

  • Tvrđa (kod Arheološkog muzeja) - Dan kad sam upoznao cara – od 20:00 h

Turističko-ambijentalna predstava - prijave putem kreiranog facebook događaja

TZ grada Osijek u suradnji s Otvorenim kazalištem Osijek i Kulen travelom u nedjelju 01. kolovoza 2021. godine u sklopu manifestacije OLJN donosi premijeru turističko-ambijentalne predstave   

„Dan kad sam upoznao cara” inspirirane stvarnim posjetom cara Josipa II. Osijeku. Predstava će kroz igru likova na ulicama Tvrđe donijeti povijesne činjenice, zanimljivosti i sočne detalje o ljudima tog doba.

Iako će i druga ovogodišnja Osječka ljetna noć zbog epidemioloških mjera trajati do ponoći, bit će drukčija i posebna za sve one koji će pronaći nešto za sebe i tako nastaviti dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u gradskom điru duž najljepše riječne šetnice Promenade. Događaj pogledajte ovdje.


Izdvojeno

Reci što misliš!