Događanja / Istaknuta

2. i 3. srpnja

Ilok - Delicium Mundi uz Marka Kutlića prvog vikenda u srpnju

Ilok - Delicium Mundi uz Marka Kutlića prvog vikenda u srpnju

Manifestacija se održava u kontinuitetu četiri godine, a ove godine je dobila novi naziv

Vrijedna manifestacija od strateškog je značaja za razvoj turističke ponude grada Iloka, istovremeno Srijema i Slavonije koje pozicionira u kulturnom i ruralnom turizmu na karti kontinentalne Hrvatske te unaprjeđuje promociju hrvatske kuhinje i vina.

Manifestacija se održava u kontinuitetu četiri godine. Ove godine u želji za novim, održivim razvojem odabran je novi naziv Ilok - Delicium Mundi. Održat će se prvi vikend u srpnju, u atriju Muzeja Grada Iloka u obnovljenom Dvorcu Odescalchi, s početkom u petak u 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Programski je do sada predstavljena vinska karta iz podunavskih regija, ove godine zbog pandemijskih mjera okupit će se vinari iz Iloka s ponudom degustacije vina. Organizira se i gastro stol s lokalnim ugostiteljima gdje posjetitelji mogu kušati poznata autohtona jela.

U kulturnom dijelu programa uz glazbenu zvijezdu Marka Kutlića 3. srpnja, sudjeluju i mladi Iločani revitalizirajući baštinu u kostimima poznatih povijesnih osoba Iloka, te čitanjem poezije na temu vina, Dunava i Iloka.

Prilikom manifestacije koja je i humanitarnog karaktera prikupljat će se simbolične donacije za pomoć obitelji Gusić iz Mošćenica pokraj Petrinje, kojima je kuća oštećena u potresu. Grad Ilok i građani pomažu obitelji Gusić nizom humanitarnih akcija od prosinca 2020. godine.

Pozvani ste na vikend u Iloku i uživanje u magičnom programu u atriju Muzeja grada Iloka.


Izdvojeno

Reci što misliš!