Događanja / Istaknuta

23. travnja

Tvrđa: KNJIGOlijeK za OSijeK

Tvrđa: KNJIGOlijeK za OSijeK

Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same Noći knjige, pripremili su se i naučili javnom čitanju na glas osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Filozofskim fakultetom Osijek, te Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek kroz jedinstveni program.

Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same Noći knjige, pripremili su se i naučili javnom čitanju na glas osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti, a s ciljem poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju. Na taj način će ova Noć knjige obuhvatiti građane Osijeka svih dobnih skupina koji će na ulicama, parkovima i trgovima svojeg grada čitati jedni drugima osječke autore te pokazati pozitivnu i ljekovitu moć knjige i čitanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na trgu Sv. Trojstva u petak ćete moći poslušati što su kroz radionice naučili učenici petih i šestih razreda O. Š. F. K. Frankopana iz Osijeka. Naime, u svrhu poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju, učenici su naučili lijepo i izražajno čitati pjesme i kratke prozne ulomke vezane uz temu Osijeka, a koji su odabrani iz Osječke čitanke I. : Sretne ulice koju su priredili Helena Sablić Tomić i Goran Rem.

Ujedno će biti postavljena i već tradicionalna Akademijina prigodna prodaja knjiga - Knjiga za 5 u suton na kojoj će se za 5 kuna moći kupiti knjige, prvenstveno u izdanju Akademije.

U subotu 24. travnja 2021. u 19,00 sati u konferencijskoj dvorani Stare pekare održat će se predstava Smrt Smail–age Čengića Ivana Mažuranića u izvedbi 2. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva pod mentorstvom Selene Andrić, umjetničke suradnice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ulaz je slobodan, ali broj mjesta je ograničen pa svoj dolazak možete najaviti mailom na [email protected].

 


Izdvojeno

Reci što misliš!