Događanja / Istaknuta

20. ožujka

"Svjetska povorka slobode" - prosvjed protiv korona mjera i u Osijeku

Prosvjed će se održati u nekoliko hrvatskih gradova, a među njima i u Osijeku

U subotu, 20. ožujka 2021. održat će se Svjetska povorka za slobodu, mir i demokraciju u više od 40 zemalja širom svijeta. Kako kažu, istaknut će neotuđivost  temeljnih prava i ustati protiv nametanja restriktivnih mjera sprječavanju širenja koronavirusa.

Ciljevi  prosvjeda

"Temeljna ljudska prava imaju glavni prioritet i o njima se ne može pregovarati. Pretjerane i nezakonite mjere i ograničenja zbog koronavirusa moraju se odmah ukinuti. Nerazumno tiransko suzbijanje neslaganja s ovakvom politikom od strane policijskih snaga mora se zaustaviti. U protekloj godini dana mjere zatvaranja uništile su životnu opstojnost i slobode ljudi. Povrijeđena je naša tjelesna autonomija obveznim nošenjem maski, a planirano obvezno cijepljenje uvodi se na međunarodnoj razini.To su neprihvatljiva ograničenja naših temeljnih prava i sloboda", stoji u njihovom pozivu.Traže zauzimanje beskompromisnog stava po pitanju 5 temeljnih prava i sloboda:

  • Sloboda izražavanja
  • Sloboda kretanja
  • Pravo izbora
  • Sloboda okupljanja
  • Pravo na zdravlje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivaju sve protivnike nametnute politike ograničavanja zbog koronavirusa od strane vlastite vlade da sudjeluju u ovom svjetskom prosvjedu.

"Kao jedna masovna, ujedinjena i miroljubiva zajednica, ustat ćemo u borbi za trenutno ukidanje ograničenja i autoritarnih mjera kontrole.

S oduševljenjem najavljujemo međunarodni prosvjed u subotu, 20. ožujka 2021. kada ćemo svi na isti dan ustati za naša temeljna ljudska prava, za naše ustavom zajamčene slobode i za okončanje nesrazmjernih mjera i ograničenja zbog koronavirusa", stoji u pozivu.

Prosvjed će se održati u nekoliko hrvatskih gradova, a među njima i u Osijeku kad će se prosvjednici okupiti u 12 u Tvrđi od kud će krenuti prema središnjem osječkom trgu.


Izdvojeno

Reci što misliš!