Događanja / Istaknuta

28. lipnja

U nedjelju se održava 3. (Summer) Lessing – landranje baranjskom Planinom

U nedjelju se održava 3. (Summer) Lessing – landranje baranjskom Planinom

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim zlatnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se s baranjskim šarenilom!

Nakon jesenske i proljetne verzije stiže nam ljetna šetnja surducima i prtenim putevima koje su stoljećima tabali baranjski vinogradari. Svima kojima je dosta ljetnih kiša eto landranja po sunjari, i to paklenoj, što znači da je obvezna oprema kapa, mnogo vode i krema za sunčanje. 

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim zlatnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se s baranjskim šarenilom! I ovaj Lessing posvećen je uživanju u praporu s naglaskom na vijugave surduke i stotine ruševnih, ali i obnovljenih gatora (vinskih podruma). Početak rute je na OPG Filip Golubov, Gajić Planina 13, u nedjelju 28. lipnja 2020. od 9:30 sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I treći lessing organizira se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa te profesora hrvatskog jezika i književnosti koji je desetljećima otkrivao čari pisane riječi baranjskim gimnazijalcima.

Neslužbeno doznajemo kako je ostalo svega nekoliko mjesta za prijavu, stoga požurite! 

Više detalja o samom događanju i načinu prijave možete pronaći na Facebook događanju.  

Uživanje u lesu/praporu organiziraju udruga Karašicka Republika i nepostojeće Društvo ljubitelja prapora koje okuplja fanove sedimentne stijene odgovorne za plodnost i bogatstvo istoka Hrvatske.

Izdvojeno


Reci što misliš!