Događanja / Istaknuta

31. svibnja

Draž: 4. DEER & BIKE

Draž: 4. DEER & BIKE

Udruga Karašicka Republika zadnju nedjelju u svibnju organizira biciklijadu 4. Deer & Bike u Dražu (Baranja) na jedinom križanju Eurovela u Hrvatskoj

Tjedan dana nakon landranja Baranjskom planinom koje je privuklo veliki broj šetača udruga Karašicka Republika organizira svoju tradicionalnu biciklijadu Deer & Bike koja će prema broju prijava dvostruko premašiti sve dosadašnje godine.

U nedjelju, 31. svibnja od 12 sati biciklisti će ciklođirati raznolikim terenima u kojem prevladavaju poljski i vinogradarski putevi. Biciklijada će pružiti doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini,  biciklisti će relativno dugu dionicu odvesti Turskim putem na Banskom brdu.

Duljina rute iznosi 50, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji. S obzirom da se na području općine nalaze najveća krda jelanske divljači u Hrvatskoj, postoji velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena. Biciklijada je rekreativnog karaktera te će se brzina prilagoditi vrsti podloge i strukturi biciklista.

Start biciklijade je na križanju Eurovela 6 i 13, jedinstvenog biciklističkog raskrižja u Hrvatskoj. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!