Događanja / Istaknuta

23. svibnja

Jednozubi gusar premijerno na trgu u Donjem gradu

Jednozubi gusar premijerno na trgu u Donjem gradu

S veseljem, nakon prisilne stanke, nastavlja se rad u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i građanima Osijeka poklanjaju premijeru na otvorenom

Naime, u subotu, 23. svibnja 2020. u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića izvest će svojevrsnu premijeru predstave „Jednozubi gusar“ nastalu u sklopu projekta Grada Osijeka i Kulturnog centra Osijek „Kultura na kotačima“.  Riječ je o autorskom projektu  glumaca Ivane Vukićević, Đorđa Dukića i Gordana Marijanovića koji su ovu predstavu pretpremijerno izveli za stanovnike naselja Sjenjak 4. svibnja, dok su za ovu prigodu predstavu proširili i uobličili u pravu premijeru.

Jednozubi gusar donosi raspjevanu priču za najmlađe koja seže „u ona davna vremena, kada je bila slaba higijena, a gusara tri odlučila su zube, ruke i lice prati. No, kako to nikada činili nisu, jedan od njih gusar strašni imenom Dente Del Rio, uz pomoć guskarice, ovaj, gusarice Ice i gusara Ara krenuo je u svijet skupljati o čistoći tijela savjete. I tako, kada su cijeli svijet uzduž, poprijeko, okolo, naokolo te gore i dolje obišli, putem su neke stvari naučili. I tako dalje  i tako bliže gusarski svijet k vama stiže kako bi vas razveselili i s vama zagonetke riješili, pa ako treba i malo zaglumili i ponešto otpjevali.“ U predstavi igraju: Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autorska je ekipa zaslužna i za glazbu koju su nadopunili i jednom skladbom Roberta Altmana iz predstave Vještičji pir. Kostime su pronašli u bogatom fundusu Dječjeg kazališta uz pomoć naše garderobijerke Maje Marković, pa su tako svojom kreativnošću omogućili da se ipak uspješno nastavi „korona sezona“ u našem Kazalištu.

Budući da je u predstavi riječ o pokvarenim zubićima, susjedi dječjeg kazališta, tvrtka Saponia odlučila se priključiti događaju i sve mališane darivati posebnim iznenađenjem.

Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bi na najbolji mogući način zahvalili gledateljima koji su bili uz njih i u online programima proteklih mjeseci, te ih pozvali ponovno u  Kazalište koje od sljedećega tjedna započinje sa svojim programima i u gledalištu uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera!

Vesela ekipa Dječjeg kazališta neizmjerno se veseli vašem dolasku!

Izdvojeno


Reci što misliš!