Događanja / Istaknuta

23. travnja

GISKO: Online Noć knjige 2020.

GISKO: Online Noć knjige 2020.

GISKO Facebook izazov, Online escape room (odnosno Bijeg iz sobe) te Književni kviz maraton dio su aktivnosti povodom Noći knjige

Kako bismo razbili monotoniju te ipak obilježili knjižničarima najdražu noć u godini, u nešto drugačijem obliku, GISKO organizira tri aktivnosti za djecu i odrasle: GISKO Facebook izazov, Online escape room (odnosno Bijeg iz sobe) te Književni kviz maraton.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u četvrtak, 23. travnja 2020. godine organizira Noć knjige 2020. online, manifestaciju kojom se obiljažava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a kako bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakome društvu i svakom vremenu. Tradicionalni večernji program započet će u 18.00 sati i trajati do 23.00 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budite s nama u Noći knjige 2020. na službenoj mrežnoj te Facebook stranici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Online priča – Edukativna slikovnica "Hana je naša junakinja" (namijenjeno djeci)

OPIS:

Priča je to koja se bavi problematikom zaraze koronavirusa na, za djecu ranije školske dobi, primjeren način. Knjiga je nastala pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Islamske Republike Iran u Hrvatskoj (Zagreb). Autor je teksta Ali Asghar Seidabadi, a Ilustrator Ghazaleh Seidabadi.

GISKO Facebook vremenska lenta "Knjige koje su vam promijenile život" (namijenjeno svima)

OPIS:

Tijekom cjelodnevnog Facebook izazova, na svom Facebook zidu navedite pet knjiga koje su vam promijenile život te označite (tagirajte) Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek. Svi zainteresirani mogu navesti i objašnjenje uz knjigu, na koji im je način promijenila život, kao i godinu u kojoj se to dogodilo.

Online Escape room - Knjige koje su promijenile svijet (namijenjeno prvenstveno djeci osnovnoškolske dobi)

OPIS:

Pridružte nam se u zabavnoj igri pronalaska izlaza iz online zatvorene prostorije. Riješite zagonetke, pratite tragove i uz pomoć likova iz bajki i dječjih romana pronađite ključ za izlaz.

Književni kviz maraton (namijenjeno svima)

Maraton se sastoji iz 6 kvizova s najmanje 20 pitanja i 3 ponuđena odgovora, od kojih je jedan točan. Svaki kviz započinje u puni sat na poveznici koja je postavljena online te se odmah po završetku vidi točan broj bodova i poredak.

1. kviz: Dječja književnost u 18.00 sati

2. kviz: Književni Osijek u 19.00 sati

3. kviz: (kultne) Naslovnice u 20.00 sati

4. kviz: Knjige koje su promijenile svijet u 21.00 sat

5. kviz: Žanrovskih dvajspet u 22.00 sati

6. kviz: Književni citati u 23.00 sata

Više informacija može se dobiti na broj telefona: 031/211-233


Izdvojeno

Reci što misliš!