Događanja / Istaknuta

14. ožujka

Valpovo: Humanitarna utrka "Valpovo trči za obrok više"

Valpovo: Humanitarna utrka

Marijini obroci hrane preko 1.600.000 gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije, a prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune

U Valpovu se po prvi puta organizira humanitarna utrka za globalni pokret Marijini obroci , pod nazivom “Valpovo trči za obrok više”. Utrka dužine 5 kilometara će se održati 14. ožujka ove godine sa startom na valpovačkom Trgu kralja Tomislava.

Kotizacija za utrku iznosi 55 kuna čime se osigurava svakodnevni kuhani obrok na mjestu obrazovanja jednom djetetu, tijekom pet mjeseci školske godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijave za utrku su moguće putem poveznice te na sam dan utrke od 9:00 do 10:00 sati.

Osim utrke na koju su pozvani profesionalni i rekreativni trkači na trgu će se održati i prigodni glazbeni program. Posjetitelji će imati priliku uživati  u nastupima Tamburaškog orkestra Glazbene škole i HKUD-a Valpovo 1905 te poslušati sjajne izvedbe Meri Andraković i Mateja Vidranskog koji djeluju pod nazivom “Acoustic duo M & M’s”.

Osim uplatom startnine svi posjetitelji će imati priliku podržati rad Marijinih obroka tako što će u zamjenu za donaciju moći uzeti neke od promotivnih materijala Marijinih obroka ( majice, šalice, torbe...)

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Valpova koji se velikodušno uključio u organizaciju istog te za sve trkače osigurao okrijepu u vidu besplatnog graha i pića.

Za više informacija posjetite poveznicu.  


Izdvojeno

Reci što misliš!