Događanja / Istaknuta

6. ožujka

Rektorat: Besplatne edukacije o korištenju EU fondova

Rektorat: Besplatne edukacije o korištenju EU fondova

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Regionalne dane EU fondova, besplatne edukacije o korištenju EU fondova koje će se održati u petak, 6. ožujka od 10.00 do 14.10 sati u Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera.

Edukacije organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Događanje će pozdravnim govorima otvoriti gđa. Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, g. Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na edukacijama će svi zainteresirani moći saznati više o mogućnostima korištenja EU fondova. Ove aktivnosti dio su informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ koje obuhvaća besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima koje će se organizirati u 30 gradova diljem
Hrvatske kako bi šira javnost na razumljiv i pristupačan način dobila informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora započet će panel rasprava „Razvoj Osijeka kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati gđa. Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka; g. Tomislav Barbarić, ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, gđa. Snježana Tolić iz LAG-a Karešica te ujedno i vlasnica OPG Tolić, gđa. Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije.

Po završetku panela će uslijediti stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će gđa. Jelena Franotović iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prezentirati Program intergiranih teritorijalnih ulaganja, a g. Josip Grgić niz HBOR-a će predstaviti investcijske kredite za
ruralni razvoj i ostale financijske instrumente koje provodi HBOR.

Po završetku stručnih predavanja održat će se radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike" na kojoj će na kojoj će gđa. Dragana Kosanović iz Euro Grant Konzaltinga predstaviti uvjete provedbe projekta koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, kako pripremiti potpornu dokumentaciju, koja je procedura slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube i dobivaju bodovi. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!