Događanja / Istaknuta

od 2. do 8. ožujka

Tjedan otvorenih vrata u Kući Panonskog mora u Velikoj

Tjedan otvorenih vrata u Kući Panonskog mora u Velikoj

U novom posjetiteljskom centru „Kuća Panonskog mora“ u Velikoj moguće je zaploviti 18 milijuna godina starom poviješću Papuka

Park prirode Papuk oduvijek je poznat kao područje  bioloških  raznolikosti, geoloških fenomena i bogate kulturno – povijesne baštine. Ulaganjem u turističku infrastrukturu, a naročito adrenalinskim parkom te brdskim i električnim biciklima, Papuk  je prepoznat kao turistička atrakcija za sve željne zabave i adrenalina te se ubrzo uvrstio u perjanicu outdoor turizma kontinentalne Hrvatske. 

No od prosinca 2019. godine u novom posjetiteljskom centru „Kuća Panonskog mora“ u Velikoj moguće je zaploviti 18 milijuna godina starom poviješću Papuka. Svi koji se žele prepustiti takvoj avanturi te  uz najsuvremeniju tehnologiju saznati kakav je život nekada bio na ovim prostorima i što je od njega ostalo danas, mogu to potpuno besplatno saznati u tjednu od 2. do 8. ožujka, svakim danom od 10 do 17 sati uz stručno vodstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obilazak Kuće Panonskog mora koncipiran je tako da počinje uvodnom prezentacijom o životu na našem Planetu, fosilima – na koji se način sačuvaju i što nam pričaju o nekadašnjem okolišu, s posebnim osvrtom na živi svijet Panonskog mora.

Prezentacija završava igrom u pijesku obale Panonskog mora, na interaktivnom podu dvorane. Nakon što je posjetitelj uveden uvodnom prezentacijom u temu koja se prožima kroz cijeli postav, stvarni obilazak različitih priča miocenskog razdoblja Papuka počinje u drugoj dvorani.  U toj dvorani na četiri zida kombinacijom interaktivnih ekrana i stvarnih izloženih fosila pronađenih na Papuku, obrađuju se zasebno teme podmorje, obala, kopno u miocenu i Papuk danas.

Vanjski prostor prilagođen je više odmoru, ali i svojevrsnoj provjeri znanja kroz labirint da/ ne pitalicama. Popraćen je zanimljivim skulpturama i objašnjenjima na edukativnim pločama. Tamo se osim zelenog labirinta mogu vidjeti skulpture nosoroga i simbolični prikaz stvarne veličine morskog psa Charcharodona megalodona, spiralu vremena, meteokartu. Također, nakon edukativnog dijela djeca mogu uživati na dječjem igralištu i odmorištu sa stolovima i klupama.

U sklopu posjetiteljskog centra nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu kupiti originalni suveniri s motivima prošlosti Papuka.

Odazovite se našem pozivu i zajedno se vratimo milijunima godina unazad i osvijestimo si  na kakvom se neuobičajenom području odvija naša svakodnevica.

Javite nam se na e mail: [email protected] ili na tel.: 034/313-029! Čekamo vas!


Izdvojeno

Reci što misliš!