Događanja / Istaknuta

3. ožujka

U Osijeku će se održati peta nacionalna poljoprivredna konferencija „Slavonika“

U Osijeku će se održati peta nacionalna poljoprivredna konferencija „Slavonika“

U Osijeku će se 3. ožujka, u suorganizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, koja je pokrenula inicijativu, održati peta po redu jubilarna nacionalna poljoprivredna konferencija: „Slavonika“.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će konferenciju svečano otvoriti ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko baranjske županije i grada Osijeka. Moto ovogodišnje konferencije je: „Poljoprivreda i mladi“. Sudionici će imati priliku čuti ključne poruke kako studenti vide hrvatsku poljoprivredu. Na ovu temu izlagati će: Ivan Šima Branković, student 3. godine preddiplomskog studija "Poljoprivreda" na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Filip Puškarić,  student 3. godine preddiplomskog studija "Biljne znanosti" na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Laura Dušek, studentica  3. godine stručnog studija "Vinogradarstvo-Vinarstvo-Voćarstvo" na Veleučilištu u Požegi te Karla Pavlak,  studentica 3. godine preddiplomskog studija "Menadžment u poljoprivredi" na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoje izlaganje imat će i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak na temu „Što nam donosi novi paket zajedničke poljoprivredne politike“. U sklopu programskog dijela održati će se i panel pod nazivom: „Zašto Hrvatskoj treba digitalna poljoprivreda“ čiji je kordinator i moderator prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Povodom 5. obljetnice konferencije, Organizacijski odbor odlučio je dodijeliti priznanja predstavnicima medija koji su svojim radom doprinjeli boljoj percepciji poljoprivrede te svojim izvještavanjem inspirirali brojne poljoprivrednike da organiziraju ili reorganiziraju svoje poslovanje na bolje. 


Izdvojeno

Reci što misliš!