Događanja / Istaknuta

19. siječnja

7. fišijada Geza Gudin

7. fišijada Geza Gudin
Dubravka Petric/PIXSELL

Strogo je zabranjeno durenje, dizanje nosova, nealkoholiziranje i unošenje svog pića

Slavonska kuća i Tomislav Barić pozivaju na 7. fišijadu Geza Gudlin, sada već tradicionalno okupljanje u Firingerovoj ulici u Tvrđi, na kojoj se osvaja jedinstvena titula majstora najgoreg fiša. Gezijada će se održati u nedjelju, 19. siječnja s početkom u 11 sati.

Prijave se primaju na telefonski broj 031/369-955.

Prijašnje su godine pokazale da se na fišijadi, koja se održava po načelu pokojnog Geze Gudlina – svima svega i sve naopako, okuplja više tisuća ljudi, vatrica se pali ispod dvjestotinjak kotlića, a riba, kruh, tijesto i vino osigurani su za sve natjecatelje.
Fišiijada Geza Gudlin ima svoj kućni red: dopušteno je loše kuhanje, dobro kuhanje, najgore kuhanje, pjevanje, plesanje, skakanje, skidanje (za dame) i širenje ljubavi i dobre energije. Strogo je zabranjeno durenje, dizanje nosova, nealkoholiziranje i unošenje svog pića, a sankcije su: za donošenje svoje rakije i kulena – usmena opomena, za donošenje svojih sokova – žuti karton, a za donošenje svog vina, vode i piva – crveni karton i isključenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve je počelo okupljanjem desetak poznanika koji su htjeli obilježiti 10. godišnjicu smrti svog prijatelja – legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, a pretvorilo se u jedinstveni regionalni događaj na kojeg dolaze i natjecatelji iz okolnih zemalja.

„Geza je bio nezaobilazan u priči o slavonskoj gastronomiji. Veseljak, uvijek spreman na šalu i nepodopštine - tako ga opisuju prijatelji kojih je uistinu imao puno i oni su organizirali manifestaciju koja slavi njegov život i to upravo ispred Slavonske kuće, bastiona slavonskobaranjske gastronomije koji je osnovao i godinama vodio upravo Geza Gudlin."

 


Izdvojeno

Reci što misliš!