Događanja / Istaknuta

26. listopada

Volonteri sade drveće u Zlatnoj gredi

Volonteri sade drveće u Zlatnoj gredi
Patrik Macek/PIXSELL

Potaknuti građanskom inicijativom „Dani kolektivne sadnje drveća“ Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek organizira akciju sadnje pod nazivom „5 do 12“ . Akcija će se održati 26. listopada 2019. s početkom u 12 sati na revitaliziranom kanalu Ivovac u Zlatnoj Gredi.

Udruga Zeleni Osijek pridružuje se organizacijom akcije sadnje nacionalnoj građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća“.

Cilj ove akcije je potaknuti građane da zasade stablo i na taj način doprinesu poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i da daju svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klimatske su promjene jedan od najvažnijih izazova našeg vremena. Njihovi se utjecaji vide diljem svijeta, pogađaju ljude, prirodu i ekonomiju. Kako bismo ublažili klimatske promjene, moramo značajno smanjiti emisije stakleničkih plinova. Sadnja drveća jedna je od konkretnih mjera borbe protiv klimatskih promjena.

"Kanal Ivovac je revitalizirani kanal kojeg želimo pošumiti autohtonom vegetacijom kako bi se što prije uspostavilo prirodno stanje i spriječio rast stranih i invazivnih vrsta. 

Pozivaju se građani da se odazovu ovoj volonterskoj akciji sadnje te da uz ugodno zajedničko druženje provedu vrijeme u prirodi te da daju svoj doprinos ozelenjavanju Slavonije i Baranje. Za sve sudionike osigurali smo sadnice, alat te okrjepu", kažu u udruzi Zeleni Osijek.

Budući da je broj sudionika ograničen mole sve zainteresirane da se prijave putem maila: [email protected]. Rok za prijavu je 23. listopad 2019.

Za više informacija možete nih kontaktirati na e-mail adresu: [email protected] ili kontakt telefon: 031 565 180.


Izdvojeno

Reci što misliš!