Događanja / Istaknuta

4. i 5. listopada

Hedonistička Večer vina & umjetnosti

Hedonistička Večer vina & umjetnosti

Vino i umjetnost, spoj koji rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda još jednom u osječkoj Tvrđi okuplja tisuće hedonista!

Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

Tisuće posjetitelja na Večeri vina & umjetnosti uživa u vinima Slavonije i Podunavlja, a poseban ugođaj stvara i inspirativno okruženje umjetničkih ateljea, radionica i galerija smještenih među starim zidinama Tvrđe. Svakog svibnja, srpnja i listopada u osječku Tvrđu vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a posjetitelji, potaknuti tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisuju još jednu nezaboravnu priču. Uz stotine nasmiješenih lica, raznolikim umjetničkim programom i desecima proizvođača vina, tekućine napunjene sokom grožđa kojem ni jedna zraka sunca nije promakla, ritmom večeri diktira bogat glazbeni program.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mantra koju proteklih 6 godina ponavljaju Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija, još jednom stupa na scenu u petak, 4. i subotu, 5. listopada 2019. godine, s početkom u 18.00 sati u dvorištu Kazamata.

Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija i jedan od atraktivnih dijelova programa Dana hrvatskog turizma u sklopu HeadOnEast manifestacije koja prikazuje najbolje što Slavonija nudi od prirodne i kulturne baštine do enogastro doživljaja.

Posjetite Večer vina & umjetnosti, dozvolite si da vas kroz Večer vina & umjetnosti vodi Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Rose, Merlot, Muškat žuti, Graševina ili neki drugi, zaplovite među morem ljudi s kojima dijelite dobar osjećaj. Za nezaboravan provod pobrinut će se Quartet Valerije Nikolovske, Aklea Neon i Fluentes uz pratnju osječkih DJ-a Milly-a i Umba.

Za više informacija posjetite Facebook događaj: Večer vina & umjetnosti / Osijek, Tvrđa

PROGRAM:

VINO:

Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Podunavlja

18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz

Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

GLAZBA:

▪️ Petak, 4.10.2019.

- Valerija Nikolovska Quartet
- Aklea Neon
- DJ Milly

▪️ Subota, 5.10.2019.

- Fluentes
- DJ umbo

UMJETNOST:

Izložba novih članova HDLU-a Osijek

18.00 – 23.00 h / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz

Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris

18.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.

Izdvojeno


Reci što misliš!