Događanja

19. studenog

Dječje kazalište Branka Mihanovića sudjeluje u 14. Europskoj noći kazališta

Dječje kazalište Branka Mihanovića sudjeluje u 14. Europskoj noći kazališta
PR

14. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA uz promociju knjige „Ramona“, predstavu „Bon Ton iza duge i „Najnoćniji koncert“

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022. i to uz čak tri besplatna programa!

Sve započinje promocijom knjige Jakova Viszmega „Ramona“. Riječ je o mladom autoru, nekadašnjem polazniku Dramskog studija našeg Kazališta, a „Ramona“ je priča o ženi koju je život naučio da ne bira sredstva putem kojih će doći do svog cilja. Roman o ženskoj snazi i moći, o borbi da bude prvo jednaka muškarcima, a potom i bolja od njih. Priča o usponima i padovima koje proživljava svaka žena, bila kućanica, ili supruga šefa narko kartela. Počinje na samom dnu, vraća se u Ramoninu burnu prošlost, da bi završila potpuno neočekivano. Ramona, dona Lopez  lik je o kojem ćete razmišljati još dugo nakon čitanja njene priče... Promocija romana „Ramona“ bit će održana u predvorju kazališta s početkom u 17,30 sati, moderator je Saša Jakšić iz izdavačke kuće Profi&Graf, a ulomke iz romana čitat će glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Sandra Lončarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slijedi predstava “Bon Ton iza duge” Dramskog studija za srednjoškolce nastala prema stripu Dražena Alerića i ilustratora Dražena Jerabeka praizvedena na Osječkom ljetu kulture 2021. Ova predstava u režiji Arete Ćurković govori o ljubavi u bilo kojem smjeru i odnosu, govori o raznim sferama i važnosti kulture, sporta i svih onih esencija koje čine život živim. Kroz ljubav, prijateljstvo, povezanost iznova nas uči o spoznaji ljubavi i bića kao bitka. Ova nas predstava upozorava kako moramo čuvati empatiju i humanost. Ova predstava govori o bitku bića koje može stvoriti čaroliju, a čarolija, zna se, kad jednom započne ništa je više ne može zaustaviti. Ova predstava i ova mladost vam žele poručiti da nađete svoju ampulu sreće, svoj putujući oblak i preuzmete odgovornost i brigu kako za svoj grad, tako i za čitav planet jer samo ćete tada uspjeti razumjeti spoznaju da oni koji imaju više, znaju više (ili jednostavno imaju više sreće) to nesebično dijele ostalima. Početak je u 19 sati!

I za kraj Noći kazališta “Najnoćniji koncert” na kojemu će nastupiti članovi ansambla i izvesti vam najpopularnije songove iz brojnih predstava! Naći će se tu “Ljubav, oh ljubav” iz “Lava koji nije znao pisati”, skladbe iz predstava “Deveta ovčica”, “Ah, ta današnja djeca” i ona popularna “Doviđenja, mislite na nas” Branka Mihaljevića iz predstave Zeko, Zriko I Janje,  i mnoge druge. Početak “Najnoćnijeg koncerta” je u 20 sati!


Izdvojeno

Reci što misliš!