Događanja

23. listopada

Osijek: Besplatni pregled autosjedalica

Osijek: Besplatni pregled autosjedalica
Ivica Galovic/PIXSELL

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju

U nedjelju, 23. listopada 2022. od 9:00 do 11:00 sati na stražnjem službenom parkiralištu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, Park kralja Petra Krešimira IV. 6 udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica u Osijeku.  

Roditelje, koji žele obaviti pregled, trebaju rezervirati svoj termin na broj 098 188 3173 (isključivo SMS ili Viber). Bez najave termina neće biti u mogućnosti obaviti pregled. Molimo se svi da ne dolaze ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, simptome respiratornih bolesti ili izrečenu mjeru samoizolacije u svrhu zaštite svih sudionika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 % do 20 %, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača autosjedalice. Ako dovode dijete, poželjan je dolazak u paru kako bi jedna osoba mogla paziti na dijete dok druga namješta autosjedalicu prema našim uputama.

Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima.


Izdvojeno

Reci što misliš!