Događanja

19. listopada

HUP Osijek: Upravljanje troškovima - Važno menadžersko znanje, i u uvjetima krize i rasta

HUP Osijek: Upravljanje troškovima - Važno menadžersko znanje, i u uvjetima krize i rasta
Ivica Benić/SiB.hr

Upravljanje troškovima i ulaganjima je važna menadžerska tehnika neophodna da se održi ili poveća konkurentnost i osigura opstanak u tržišnoj utakmici

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek organizira koristan seminar na temu Upravljanje troškovima - Važno menadžersko znanje, i u uvjetima krize i rasta.

Upravljanje troškovima i ulaganjima je važna menadžerska tehnika neophodna da se održi ili poveća konkurentnost i osigura opstanak u tržišnoj utakmici. Osnovni cilj joj je postizanje OPERATIVNE IZVRSNOSTI, EFIKASNOSTI, odnosno postizanje optimalnog odnosa između troškova i prihoda. Pri upravljačkom pristupu troškovi se višedimenzionalno povezuju sa odgovornim osobama unutar organizacije, s portfeljom proizvoda i usluga, sa aktivnostima u lancu vrijednosti i sa klijentima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Interes nadzora i analiza usmjerava se na dva posebna i istovremeno povezana područja:

•   upravljanje troškovima nabave resursa,
•   upravljanje troškovima trošenja resursa.

U upravljanju troškovima ističu se dva koncepta čija primjena ovisi o gospodarskom trenutku, djelatnosti, usklađenim interesima sudionika (stakeholdera), strateškim namjerama:

•   snižavanje (redukcija) troškova,
•   kontrola troškova.

Datum održavanja: 19. listopada 2022. godine (srijeda)
Mjesto: HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek          Trajanje: od 11:00 sati do 14:00 sati

Cilj seminara je kroz izlaganje i dijalog upoznati polaznike sa procesom upravljanja troškovima, te osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za njegovu provedbu, a sve u svrhu realizacije optimalnog cilja: Kako povećati  vrijednost isporuke kupcima uz istovremeno smanjenje troškova.

Sadržaj
•  Kako upravljati troškovima u turbulentnom poslovnom okruženju? Što se postiže tim postupcima?
•  Odnos između kontrole i snižavanja troškova
•  Specifični ne-novčani troškovi (amortizacija, vrijednosna usklađenja, rezerviranja)
•  Proces upravljanja troškovima i analitičke tehnike kontrole troškova i identifikacija prigoda za njihovo snižavanje
•  Alternativni pristupi i metode u upravljanju i racionalizaciji troškova
•  Planiranje (budžetiranje) troškova
•  Ključni financijski pokazatelji koji se koriste u postupcima upravljanja troškovima.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a namijenjen je poduzetnicima, visokom i srednjem menadžmentu, kontrolerima, specijalistima za računovodstvo.

Predavač je Nikola Nikšić, savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), ovlašteni procjenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM (European Foundation for Quality Management) i ovlašteni računovođa. Od ukupno 40 godina radnog staža u zemlji i inozemstvu, 28 je radio na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama i računovodstvom te kontrolingom. Od toga, kao djelatnik Geotehnike 6 godina u inozemstvu na međunarodnim hidro-energetskim projektima. a 12 kao menadžer u hrvatskim poduzećima - članicama međunarodnih grupacija (WLW, Bisnode). Kao su-osnivač poduzeća Konter, dugi niz godina se bavi poslovima menadžerskog savjetovanja na području organizacije i ekonomike poslovanja, te edukacije. Dobitnik je nagrade Primus 2011., za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj za područje strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja.

Ovaj interaktivni seminar namijenjen je članovima HUP-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!