Događanja

1. listopada

Imaš IQ veći od 98 posto populacije? Testiraj se i dokaži!

Imaš IQ veći od 98 posto populacije? Testiraj se i dokaži!
PR

Hrvatska Mensa povodom Dana inteligencije 2022. poziva na testiranje u Osijeku

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova u subotu 1. listopada. U Osijeku testiranje će biti održano na Ekonomskom fakultetu (EFOS). Testiranje će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Ovogodišnji međunarodni Dan inteligencije, koji se obilježava 1. listopada svake godine, specifičan je radi 25. obljetnice Hrvatske Mense tijekom koje je udruga dosegla najveći broj članova u jednoj godini od osnutka, s trenutnim brojem od gotovo 1200 članova. Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je trinaesti put uzastopce da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije, a prvi puta da održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova, i to u jednom danu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijave na testiranja moguća su putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o svim testiranjima koja će se održati 1. listopada, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci iz službenog testa, u nastavku se nalaze primjeri zadataka:


Izdvojeno

Reci što misliš!