Događanja

7. do 9. srpnja

REUNITED festival uz Zero waste strategiju u valpovačkom dvorcu

REUNITED festival uz Zero waste strategiju u valpovačkom dvorcu

Večernji program prve večeri festival posvećen je elektronskoj glazbi

Ovo ljeto u legendarni valpovački dvorac stiže osmo izdanje već kultnog glazbeno-umjetničkog festivala Reunited. Rezervirajte 7., 8. i 9. srpanj za nezaboravno putovanje i magiju na najboljem ljetnom osvježenju.

Okruženi zelenilom valpovačkog parka i najboljom prijateljskom atmosferom, ovog se srpnja ujedinjujemo na raznim dnevnim radionicama i izložbama uz chill glazbeni program u hladu našeg predivnog ginka, a navečer plešemo uz bogat večernji glazbeni program.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reunited festival prožet je soundsystem kulturom, tako se ove godine kulturno uzdižete uz BarabaDub Soundsystem iz Zagreba , Nettle Soundsystem iz Koprivnice i lokalne soundsytem snage Limiter Soundsystem.

Večernji program prve večeri festival posvećen je elektronskoj glazbi, koja je uvijek imala velik broj podržavatelja na našem području te će tako dvorište dvorca svojim ritmovima ispuniti osječka techno ambasadorica Insolate, DJ Phrasal, DJ Vladimir Božić te lokalna snaga elektronske scene G97.

Subotnji večernji program predvode Slavonija Vibes Syndicate,voditelj BarabaDub soundszstema ‘e nam kroz svoj set predsatviti BarabaDub Soundsystem, postapocaliptic ethno dub duet KaliFat Dub,dub reggae producent Haris Pilton, a večer zatvara jedan od najboljih drum’n’bass/jungle DJ Rahmanee.

Osim u dvorištu, glazbeni će se program održavati i u jednoj od prostorija dvorca, a tamo će za zvuk biti zaduženi koprivnički Nettle Soundsystem, koji će nam uz svoj set  predstaviti Soundsystem sa kojeg ćemo u petak slušati Lewangz ,jedan od organizatora Reggaeneracije Dunava a  uz njega i predstavnika LF ekipe Lu Frequency. U subotu će zidove dvorca drmati slavonske dub snage Dub Asylum i Sitnica a završni dio prepušten je slavonskoj drum’n’bass sceni – osječki DJ/producent Fullstep Phil, mlada snaga lokalne scene Killan i jedan od organizatora Reunited festivala, odlični drum’n’bass DJ/producent Nobru.

Dnevni program festivala održavat će se u hladovini ginka ispred dvorca, gdje će za soundtrack biti zadužen novi valpovački soundsystem Limiter Soundsystem a uz radionice i aktivnosti poput plesa na svili, slacklinea i streličarstva, možete pogledati i Artbeat izložbu stickera I Strretartanje izlozbu grafita.

Ni ove godine nisu zaboravili na ljubitelje filma te vam tako za samo otvorenje festivala u četvrtak donose DORF projekcije u suradnji sa vinkovačkom udrugom Rare, a u sklopu DORF projekcija, premijerno prikazuju glazbeni dokumentarac “Bite of paradise”, film o snimanju albuma hrvatskog roots reggae banda Brain Holidays na Jamajci. 

Naglasili bismo i da se ove godine kreću prema Zero Waste (Nula otpada) etici. Jedan od načina kako će to učiniti je nabavka višekratnih plastičnih čaša i isključivanje jednokratnih plastičnih čaša, što će rezultirati manjom količinom otpada nakon festivala.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 80 kn,a dnevna ulaznica iznosi 50 kn.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!