Događanja

31. siječnja

Noć muzeja u Osijeku [2020.]

Noć muzeja u Osijeku [2020.]
Davor Javorovic/PIXSELL

Kao i svake godine, osječki muzeji i galerije pripremaju se za manifestaciju Noć muzeja koja se ove godine održava 31. siječnja od 18h

Arheološki muzej Osijek u Noći muzeja priprema raznovrstan program za sve uzraste. Posjetitelji će moći razgledati stalne postave muzeja "Prapovijest" i "Seoba naroda i srednji vijek". Najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati na igraonicama posebno osmišljenima za Noć muzeja, dok će oni malo stariji moći uživati u posebnom glazbeno vizualnom programu. Tijekom cijelog trajanja manifestacije posjetitelji će moći kupiti publikacije koje je izdao Arheološki muzej Osijek po promotivnim cijenama.

Muzej likovnih umjetnosti Osijek

Hrvatsko muzejsko društvo i ove godine, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, po petnaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja. U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2020. koncipirana je kao dinamična manifestacija, s fokusom na dobre muzejske prakse, razvoj muzeja i muzejske publike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muzej likovnih umjetnosti već se tradicionalno priključuje obilježavanju Noći muzeja te poziva sve zainteresirane da ih posjete! Ovogodišnja tema Noći muzeja su Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Svjesni aktualnosti teme i ponukani željom da posjetiteljima predstavimo Muzej na inovativan način, osmislili smo prigodan program za sve posjetite.

Muzej Slavonije

U Noći muzeja 2020. godine odlučili smo veliku pozornost posvetiti donacijama koje su u Muzej Slavonije pristigle u proteklih 25 godina. U iduće dvije godine izložbom Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019. prepričavati ćemo priče o donatorima i predmetima koji su svjedočanstvo suradnje, ali i velike ljubavi prema muzejima i baštini koja je temelj razvoja odnosa između lokalne zajednice i muzeja. Ova vrijedna izložba je ujedno prilika da muzej ostane mjesto susreta i stjecanja novih znanja i spoznaja o našim sugrađanima, o povijesti i kulturi grada Osijeka i okolice, ali i o brojnim udaljenim destinacijama i raznolikim kulturama.

Noćna izložba - Udruga Slama i Udruga ReArt

Povodom obilježavanja 15 godina Noći Muzeja, umjetnička lokalna Udruga ReART uz suradnju s Udrugom Slama organizira jednodnevni umjetnički projekt pod nazivom Noćna izložba.

Konceptom noćne izložbe svrha je prikazati djelovanje suvremenih umjetnika i njihova rada u različitim umjetničkim smjerovima i tehnikama, od slikarstva, preko grafike i crteža, do kiparstva te ostalih kreativnih izričaja.

Što se u umjetnosti događa danas, s kojom se problematikom umjetnici najčešće susreću i koji ih motivi inspiriraju za stvaranje, saznat ćemo kroz radove 17 različitih umjetnika. Osim promocije lokalnih umjetnika, poticanja njihovog stvaralaštva svrha je izložbe i povezivanje i upoznavanje građana s modernim konceptima umjetničkog stvaralaštva. Upravo zbog toga ova izložba je prodajnog karaktera što znači da svaki izloženi primjerak može postati upravo vaša posebna umjetnina.

Izložba će se održati u petak, 31. siječnja 2020. godine u prostorima Udruge Slama (Kamila Firingera 3, Tvrđa, Osijek) s početkom u 20.00 sati, a upotpunit će je ugodan galerijski ambijent, u kojemu ćete se opustiti uz osvježavajuća pića i pomno odabran glazbeni repertoar za opuštanje!

POPIS UMJETNIKA:

Anamarija Barba; Ana Čolaković; Martina Fabijanović; Nikola Faller; Vjekoslav Filipović; Rene Grgić – Đaković; Valentina Grubačević; Viktorija Križanović; Jelena Lulić; Lucija Mitar; Maja Pajtak; Matija Petrak; Marija Škrobo Arambašić; Andrej Tomić; Dorian Trepić; Marija Vidaković Tulić; Slađana Zubić


Izdvojeno

Reci što misliš!