Događanja

9. siječnja

Osječka tržnica: Eko trg

Osječka tržnica: Eko trg

Eko trg osječke tržnice u 2020. ulazi s porukom "Bee happy!" iliti "Neka vam sreću donesu pčele!", a predstavit će savršene pčelinje proizvode

Bee happy!

Uskočili smo u Novu godinu, s lijepim željama, iskrenim čestitkama, s nadom u bolje. Ali, je li vam netko rekao: bee happy? Ili u (vrlo) slobodnom prijevodu: neka vam sreću donesu pčele!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naš Eko trg ulazi u 2020. upravo s takvom porukom i uvjerit će vas kako pčele donose najveću sreću: dobro zdravlje.

Hvaliti med i pčelinje proizvode odavno nije potrebno. Svatko u tim finim slatkim gustim kapima pronalazi neku dobrobit za sebe. A znamo već i da je med gotovo savršena hrana, da najviše godi upravo zimi. No, i med može biti malo "savršeniji", kažu nam pčelari. S dodatkom drugih pčelinjih proizvoda - s propolisom i cvjetnim prahom, med postaje čudesno moćan.

Govorimo li o čudima iz košnice, čudesnija od meda, propolisa i cvjetnog praha je jedino matična mliječ. Taj iznimno vrijedan pčelinji proizvod nema svaki pčelar; može ga imati samo onaj pčelar koji je registriran za uzgoj pčelinjih matica. Gost na našem Eko trgu jedan je od njih i otkrit će nam kako se matična mliječ dobiva, čuva, konzumira.

Matična se mliječ intenzivno znanstveno istražuje. Brojne studije potvrđuju pretpostavke o njezinoj djelotvornosti i blagodati za naše zdravlje. Najnovije spoznaja o proteinu (znanstvenici ga nazivaju i super molekulom) koji sadrži matična mliječ osobito su intrigantne. Taj je protein po strukturi vrlo sličan proteinu koji je u ranim fazama razvoja ljudskog embrija "zadužen" da štiti matične stanice.

Čini se, da osim što čuvaju nas i čitav okoliš, pčelice nam pomažu i da otkrivamo vrlo duboke tajne prirode. Stoga, bee happy!


Izdvojeno

Reci što misliš!