Događanja

16. prosinca

EFOS: Radionica "Razvoj karijernog plana"

EFOS: Radionica

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Alumni EFOS i Adecco Hrvatska d.o.o. organizira radionicu namijenjenu studentima Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku

Radionica, u trajanju od dva sata, održat će se pod vodstvom stručnjaka za razvoj potencijala i talenata, procjena kompetencija kandidata i zaposlenika, savjetovanje pojedinaca i organizacija u području ljudskih potencijala, Adecco. Temeljni cilj radionice jest razvoj karijernog plana, koji je proaktivno upravljan, usklađen s osobnim kompetencijama i potrebama na tržištu. Svaka osoba treba putokaz za uspjeh u karijeri. Na radionici ćemo koristiti Adeccov model koji:

- osnažuje pojedince da istraže više o sebi i kako pronaći i stvoriti posao koji „fit“-a njihovim potrebama i aspiracijama;

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- izgrađuje pristup u planiranju karijere, a ne zahtjeva testiranje ili analizu;

- pomaže pojedincima da pokrenu razgovore o karijeri na tržištu;

- stavlja karijeru u ruke pojedinaca – s preporukama i realnim koracima u karijeri

Na kraju radionice, svaki će student otići s gotovim planom i dodatnim zadacima što i kako treba konkretno raditi na svojem razvoju karijere. Na radionici ćemo također predstaviti rezultate pilot istraživanja provedenog krajem 2018. godine o zadovoljstvu i ukupnom iskustvu studenata na praksi kod naših članica i mentora uključenih u Inicijativu privatnog sektora za mlade.

Najavit ćemo i novo veliko istraživanje koje će za cilj imati poboljšati kako iskustvo studenata tako i njihovih mentora i poslodavaca. Radionica je namijenjena studentima i karijernim savjetnicima na fakultetima. Ova je radionica nastavak uspješne suradnje Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske udruge poslodavaca, koja se intenzivirala 2014. godine i nastavila aktivno realizirati proteklih 5 godina kroz organizirane studentske stručne prakse, a koja je poslužila kao inspiracija za nastanak Inicijative privatnog sektora za mlade HUP-a i EBRD-a 2016. godine te širenje studentskih stručnih praksi i na brojne druge sastavnice Sveučilišta.


Izdvojeno

Reci što misliš!