Događanja

13. prosinca

Akademija za umjetnost i kulturu: Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Lane Ciboci

Akademija za umjetnost i kulturu: Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Lane Ciboci

Na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku gostovat će u petak, 13. prosinca doc. dr. sc. Lana Ciboci, prodekanica za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu

Sutra (petak, 13. prosinca) s početkom u 10 sati u predavaonici P1 (Trg Svetog Trojstva 3, Tvrđa, prizemlje zgrade) doc. dr. sc. Lana Ciboci održat će gostujuće predavanje na  temu „Odrastanje uz medije i važnost kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja“.

U predavanju će naglasak biti na mogućem utjecaju različitih medijskih sadržaja na djecu svih uzrasta. Pritom će se osobito istaknuti mogući utjecaj izloženosti djece oglašavanju, nasilju i stereotipima u medijima kao i prikazu same djece u zabavnim i informativnim medijskim sadržajima. Cilj je predavanja osvijestiti važnost medijskoga obrazovanja djece od najranije dobi s ciljem stvaranja kritičkih korisnika medijskih sadržaja već u djetinjstvu. Predavanje je u prvom redu namijenjeno studentima medijske kulture u okviru kolegija Medijska pismenost i civilno društvo (nositelj doc. dr. sc. Ivica Šola, asistent Tomislav Levak), ali su pozvani i svi zainteresirani.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doc. dr. sc. Lana Ciboci prodekanica je za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Predaje kao vanjska suradnica i na Hrvatskim studijima te na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Potpredsjednica je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, udruge civilnog društva koja je posvećena neformalnom medijskom obrazovanju djece, roditelja, nastavnika i stručnih suradnika u školama. Udruga je 2017. nagrađena posebnom nagradom žirija Zaklade „Evens Foundation“ – vodećeg promotora medijskog obrazovanja u Europskoj uniji.

Glavna je urednica međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review te predsjednica Organizacijskog i supredsjednica Programskog odbora znanstvene konferencije Communication Management Forum. Voditeljica je Bernaysovog znanstveno-istraživačkog laboratorija. Urednica je nekoliko knjiga i zbornika radova te je objavila više od 15 znanstvenih radova posvećenih odnosu medija i djece te medijskoj pismenosti. Članica je hrvatskoga tima velikih međunarodnih projekata - EU Kids Online, Mind Over Media i The Digital International Media Literacy eBook Project (DIMLE). Znanstveni interesi: djeca i mediji, medijska pismenost, mediji i nasilje, pravni i etički aspekti masovnih medija.


Izdvojeno

Reci što misliš!