Događanja

OD 28. studenog do 27. siječnja

Đakovo: Zimski festival Kalorifer

Đakovo: Zimski festival Kalorifer

Kalorifer - pridružite se i podružite, naučite nešto novo, naučite plesati, napišite prvu pjesmu, zainteresirajte se za putovanja te se, naravno, zabavite

Vratila se zima, s njom i hladno vrijeme, a time i Kalorifer – zimski festival Udruge za promicanje urbane kulture A.R.L.A., čiji se veći dio programa odvija u sklopu manifestacije „Svome gradu za blagdane“. Prošlogodišnje, prvo izdanje, ispunilo je sva očekivanja, kako organizatora, tako i posjetitelja, što je i najbitnije, te je grijanje uz Kalorifer i ove zime bila jedina opcija.

Prije svega, bitno je odgovoriti na pitanje koje arlaši četo dobivaju, a to je: što je kalorifer? Kalorifer je zapravo grijalica, a naš Kalorifer je niz događaja kojima želimo stvoriti prostor i vrijeme za druženje, razmjenu iskustava, priliku za stjecanje novih znanja i/ili navika i time otopiti zimske dane, stapajući se u zajedničkoj kreativnosti i znatiželji. Kalorifer u ovom izdanju grije grad od kraja studenog do kraja siječnja!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine startali smo 28.11. promocijom knjige „Približavanje zore: Put 88 hramova“ autorice Maje Klarić u Rock baru King, a nastavljamo s programom kroz prosinac i siječanj. Prva događanja koja nam slijede su radionice izrade sapuna i maski za lice, prva se održava 12.12. u hostelu Luna art (B. Jelačića 8, Đakovo). Prva, koja je prigodna i za djecu i roditelje, održavat će se od 17 sati, dok radionica za srednjoškolce i odrasle počinje u 18.30. Broj mjesta je ograničen, limit je osam ljudi na svakoj, stoga požurite s prijavama na mail:  [email protected]. Kotizacija je 20 kn (a svoj pripravak zadržavate!).

Tri dana kasnije, u nedjelju 15.12. održava se plesna radionica „5Ritmova“. Radi se o metodi kroz koju uočavamo svoje obrasce i istražujemo nove metode kretanja, dok zadana koreografija, ispravan il neispravan način ne postoje. Radionica se održava u Centru za kulturu Đakovo, s početkom od 10 sati, a svi koji volite plesati i želite naučiti nešto novo, dobrodošli ste. Prijava je obvezna, a vrši se preko poveznice

Grijanje uz Kalorifer nastavlja se dan nakon Božića, 26.12. i to putopisnim predavanjem „Četiri mjeseca u Americi“ Marte Džaje. Prošle godine Marta je u Kingu govorila o putovanju kroz Rusiju i dio Sibira, a godinu dana kasnije imamo priliku čuti kako joj je bilo u Americi. Četiri mjeseca, Michigan, Illionis, New York, California, Nevada, Arizona! Kako joj izgleda život u okruženju velikih jezera i nepreglednih šuma Michigana i kakve su utiske na nju ostavili veliki američki gradovi pričat će 26.12. s početkom u 20 sati, u Kingu.

Posljednje događanje u ovoj kalendarskoj godini bit će Night Session s Fixellom dan kasnije, u petak 27.12. u Rock baru Fontana. Dođite, upotpunite blagdanski doživljaj i pozdravite se s 2019. godinom na najbolji način.

Nakon novogodišnje pauze, program se nastavlja 4.1.2020. već tradicionalnim 4. Danom stvaralaštva. Dan stvaralaštva već nekoliko godina okuplja mlade pjesnike amatere te glazbenike kantautore, s ciljem popularizacije autorskog djelovanja među mladima te općenito popularizacijom poezije i autorske glazbe u društvu. Progam ima dva dijela: radionicu reciklirane poezije koju će voditi Marta Džaja, a koja će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo s početkom u 10.30 sati, dok se večernji program odvija u Rock baru King od 20 sati, a činit će ga nastupi mladih đakovačkih pjesnika amatera, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti kantautor Ivan Ščapec, umjetničkog imena Eine.

Krajem sječnja, Kalorifer nam donosi još dva događanja. 25.1. u Centru za kulturu Đakovo imat ćemo priliku vidjeti izložbu slika Astrid Jakšić te izložbu fotografija Nikoline Bujanić, pobjednice ARLA-inog natječaja “Foto-Arla” koji se održao prošlog ljeta.

Dva dana kasnije 27. siječnja, festival zatvaramo promocijom zbirke poezije “Trideset deveti maj” pjesnika Marka Tomaša. Promocija će se održati u Rock baru Fontana s početkom od 20 sati, a moderatorica će biti Marta Džaja.

Za kraj ostaje samo pozvati sve zainteresirane i željne novih iskustava da nam se pridruže i ugriju uz Kalorifer. Pridružite se i podružite, naučite nešto novo, naučite plesati, napišite prvu pjesmu, zainteresirajte se za putovanja te se, naravno, zabavite.

Stvarajte zajedno s nama najljepšu zimsku čaroliju u Đakovu. Dođi, vidi, doživi – Kalorifer!


Izdvojeno

Reci što misliš!